![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
Udostępnij:
![Pieczarki i pomidory faszerowane serem pleśniowym i krewetkami](https://szefsmaku.pl/wp-content/uploads/2019/06/mosso-krewetki_poziom_www.jpg)
Szybka, warzywna, ale wytrawna przystawka dla znajomych? Faszerowane pieczarki i pomidory (co kto lubi!) z krewetkami sprostają wyzwaniu. Ser pleśniowy dodaje ostrości potrawie. Pokochasz je za szybkie przygotowanie.
SKŁADNIKI:
- Pomidory – 2 średnie szt.
- Pieczarki świeże – 4 szt.
- Krewetki tygrysie parzone – 8 szt.
- Ser camembert z zielonym pieprzem – 2 szt.
- Ser żółty dojrzewający do posypania
- Mosso Sos Czosnkowy
- Bazylia świeża do dekoracji
PRZYGOTOWANIE:
Pomidory przekroić na pół i wydrążyć miąższ. Z pieczarek usunąć nóżki i częściowo wydrążyć środki.
Tak przygotowane pomidory i pieczarki nafaszerować pokrojonym camembertem, krewetkami i posypać starkowanym serem dojrzewającym. Zgrillować na tacce do grillowania na ruszcie na wolnym ogniu, przykryte folią aluminiowa przez około 20 minut.
Przed podaniem polać Sosem Czosnkowym Mosso i udekorowane listkami bazylii.
Skomentuj lub zobacz komentarze