Kaszanka z grilla

Kaszanka z grilla

Jednym z najchętniej serwowanych dań z grilla jest kaszanka. Jak ją przygotować, by smakowała wyśmienicie? Koniecznie dodaj plastry boczku, cebulę i musztardę.

Składniki

  • kaszanka – 4 szt.
  • Mosso Olej Mazowiecki – 2 łyżki
  • średniej wielkości cebula – 2 szt.
  • boczek wędzony parzony – 8 plasterków
  • Mosso Musztarda Sarepska
  • folia aluminiowa

PRZYGOTOWANIE:

  1. Z podwójnej folii aluminiowej utworzyć tacki na kształt łódek. Do każde wlać po ½ łyżki oleju i rozprowadzić na dnie. Do łódek włożyć kaszankę, dwa zwinięte plastry boczku i pokrojoną cebulę. Tak przygotowane łódki położyć na rozgrzanym ruszcie i zgrillować, co jakiś czas obracając.

    Podawać z Musztardą Sarepską Mosso.

ilość porcji: 4
×