20 min
4 porcje
![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
Udostępnij:
![Kaszanka z grilla](https://szefsmaku.pl/wp-content/uploads/2019/06/kaszanka-z-grilla_poziom_www.jpg)
Jednym z najchętniej serwowanych dań z grilla jest kaszanka. Jak ją przygotować, by smakowała wyśmienicie? Koniecznie dodaj plastry boczku, cebulę i musztardę.
Składniki
- Kaszanka – 4 szt.
- Mosso Olej Mazowiecki – 2 łyżki
- Średniej wielkości cebula – 2 szt.
- Boczek wędzony parzony – 8 plasterków
- Mosso Musztarda Sarepska
- Folia aluminiowa
PRZYGOTOWANIE:
Z podwójnej folii aluminiowej utworzyć tacki na kształt łódek. Do każde wlać po ½ łyżki oleju i rozprowadzić na dnie. Do łódek włożyć kaszankę, dwa zwinięte plastry boczku i pokrojoną cebulę. Tak przygotowane łódki położyć na rozgrzanym ruszcie i zgrillować, co jakiś czas obracając.
Podawać z Musztardą Sarepską Mosso.
Skomentuj lub zobacz komentarze