Jajka

60 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Sałatka jarzynowa

Prosta, tradycyjna i na każdą okazję – sałatka jarzynowa. Jeżeli jeszcze nie masz swojego ulubionego przepisu, wypróbuj naszą propozycję.

20 min
4 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Pasta jajeczna

Skąd ją znamy? Z domu, z wakacyjnych kolonii, z całodniowych wycieczek? Pasta jajeczna towarzyszy nam od dziecka. Pewnie u wielu budzi najfajniejsze wspomnienia. Jeżeli zatęskniłeś za smakiem pasty jajecznej, spróbuj tego przepisu. Jest prosty, ale kryje w sobie jedną niespodziankę. Sprawdź koniecznie!

25 min
2 porcje
poziom trudnosci łatwy

Grillowane zielone szparagi z jajkiem i sosem musztardowo-śmietanowym

To absolutny klasyk – szparagi z jakiem sadzonym. Kto nigdy nie próbował, ten koniecznie powinien przygotować to danie choć raz w życiu. Jajka dodadzą energii na cały dzień, a szparagi nowego niebanalnego smaku! Nasz przepis kryje jeszcze kilka niespodzianek, więc koniecznie do niego zajrzyj.Dowiedz się więcej!

15 min
4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Jajka faszerowane pastą groszkowo-majonezową

Jajka z groszkiem i majonezem to klasyk. Jednak te składniki również można podać w oryginalny sposób i przygotować… pastę groszkowo-majonezową. Warto wypróbować ten przepis szczególnie w Wielkanoc!Dowiedz się więcej!

15 min
2 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Jajka po benedyktyńsku z szynką parmeńską i sosem czosnkowym

Jajka można przygotować na wiele sposobów. Jajka w koszulce, czyli po benedyktyńsku, są niezwykle delikatne i doskonale komponują się z takimi dodatkami jak szynka parmeńska, pomidory czy awokado. Warto przygotować je także na śniadanie wielkanocne.Dowiedz się więcej!

20 min
2 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Jajko zapiekane w awokado i chlebie z sosem tatarskim

Tosty francuskie znamy w różnych odsłonach, od wytrawnych po słodkie. Ale czy można je podać na Wielkanoc? Oczywiście! Oto prosty przepis na jajko zapiekane w awokado i chlebie z sosem tatarskim – spróbuj!Dowiedz się więcej!

130 min
8 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci poziom trudnosci trudny

Pasztet z królika w cieście francuskim z sosem chrzanowo-żurawinowym

Pasztet z królika jest bardzo popularny, jednak niechętnie przygotowywany w domu. Nasza receptura na to wielkanocne danie  jest przejrzysta i prosta w wykonaniu. Kremowy środek, otoczony chrupiącym ciastem francuskim z pewnością przypadnie do gustu świątecznym gościom. Całość skąpana w sosie chrzanowo-żurawinowym. Dowiedz się więcej!

80 min
8 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Pieczeń rzymska z białej kiełbasy z sosem czosnkowym

To danie, które smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Serwować je można z ziemniakami, jako tradycyjny obiad, a także położyć na kanapkę lun zjeść samodzielnie. Możliwości jest wiele – wypróbuj je wszystkie i przygotuj wielkanocną pieczeń z sosem czosnkowym.Dowiedz się więcej!

35 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Sałatka jajeczna w koszyczkach z ciasta filo

Sałatka jajeczna w oryginalnym wydaniu – w koszyczku z delikatnego, chrupiącego ciasta filo. To świetny pomysł nie tylko na święta, lecz także różnego rodzaju imprezy i spotkania.Dowiedz się więcej!