![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
Udostępnij:
![Tęczowe kanapki](https://szefsmaku.pl/wp-content/uploads/2019/07/43-Tęczowe-kanapki-S6509675-min-1250x712.jpg)
Czy wiesz, że z czerwonej i żółtej papryki oraz zielonego ogórka możesz wyczarować niesamowite, tęczowe kanapki? Tak, tylko tyle potrzeba! Kanapki idealnie sprawdzą się na letnie śniadanie, dla dzieci lub w okresie zimowym, gdy o te warzywa najłatwiej. Spróbuj koniecznie!
SKŁADNIKI:
- Pełnoziarnisty ciemny chleb z ziarnami – 8 kromek
- Mosso Majonez Napoleoński – 2 łyżki
- Czerwony pomidor – ¼ szt.
- Marchew – ¼ szt.
- Żółta papryka – ¼ szt.
- Zielony ogórek – 1 szt. mała
PRZYGOTOWANIE:
W pierwszej kolejności przygotować kromki chleba, po dwie na każdą kanapkę.
Na kromki nałożyć i rozsmarować Majonez Napoleoński Mosso.
Wszystkie warzywa pokroić w dłuższe, cieniutkie paseczki.
Pokrojone warzywa ułożyć obok siebie tak by powstał wzór przypominający tęczę.
Opcjonalnie można użyć dowolnych ulubionych warzyw o pasującej kolorystyce.
Aby kanapki nie rozmokły po zapakowaniu do lunchboxa, warto usunąć z pomidora i ogórka gniazda nasienne, i do przygotowania kanapki użyć samego miąższu.
Skomentuj lub zobacz komentarze