Tęczowe kanapki

Tęczowe kanapki

Czy wiesz, że z czerwonej i żółtej papryki oraz zielonego ogórka możesz wyczarować niesamowite, tęczowe kanapki? Tak, tylko tyle potrzeba! Kanapki idealnie sprawdzą się na letnie śniadanie, dla dzieci lub w okresie zimowym, gdy o te warzywa najłatwiej. Spróbuj koniecznie!

SKŁADNIKI:

  • Pełnoziarnisty ciemny chleb z ziarnami – 8 kromek
  • Mosso Majonez Napoleoński – 2 łyżki
  • Czerwony pomidor – ¼ szt.
  • Marchew – ¼ szt.
  • Żółta papryka – ¼ szt.
  • Zielony ogórek – 1 szt. mała

PRZYGOTOWANIE:

  1. W pierwszej kolejności przygotować kromki chleba, po dwie na każdą kanapkę.

  2. Na kromki nałożyć i rozsmarować Majonez Napoleoński Mosso.

  3. Wszystkie warzywa pokroić w dłuższe, cieniutkie paseczki.

  4. Pokrojone warzywa ułożyć obok siebie tak by powstał wzór przypominający tęczę. 

  5. Opcjonalnie można użyć dowolnych ulubionych warzyw o pasującej kolorystyce.

  6. Aby kanapki nie rozmokły po zapakowaniu do lunchboxa, warto usunąć z pomidora i ogórka gniazda nasienne, i do przygotowania kanapki użyć samego miąższu.

Do tej potrawy pasuje

przygotowania: 10 minut
czas wykonania: 4 minut
×