Pasta

40 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Pasta kanapkowa z pieczonych buraków

Różowa, oryginalna w smaku pasta kanapkowa pełna wartości odżywczych? To oczywiście pasta z pieczonych buraków. Jeżeli chcesz przemycić do diety swoich najbliższych ćwikłę, ten przepis wydaje się być idealnym początkiem. Pasta sprawdzi się na kanapkach z dodatkiem rukoli lub ziarnami słonecznika.   

20 min
4 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Pasta z wędzonej makreli

Pasta z ryby to szybki sposób na ciekawy dodatek do kanapek. Idealnie pasuje na kolację, ale można też wykorzystać ją na śniadanie. Pasta z wędzonej makreli wytrzyma w lodówce do 24 godzin, dlatego można przygotować jej więcej. 

20 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Kanapki z awokado i jajkiem

Śniadanie białkowo-tłuszczowe? Kanapki z awokado i jajkiem to już w zasadzie klasyk. Taki zestaw daje energię na najważniejszą część dnia, dlatego warto włączyć go do swojej diety. Większość składników możesz przygotować dzień wcześniej. Do smaku dodaj Majonez Light od Mosso. 

15 min
4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Polskie pesto z natki pietruszki

Pesto to oryginalny zielony sos pochodzący z Włoch. W naszym krajowym wydaniu pesto przygotujemy z natki pietruszki, której u nas nigdy nie brakuje. Koniecznie dodaj do niego orzechy laskowe oraz odrobinę twardego sera (np. gouda, parmezan). Polskie pesto wykorzystasz do makaronów czy risotto. 

10 min
4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Hummus chrzanowy

Najprostszy sposób na pyszną pastę na kanapki lub dodatek do warzyw na przekąskę? Oczywiście hummus! Zamiast kupować gotową pastę z ciecierzycy, zrób ją sam. To zajmie Ci tylko kilka minut i sprawdzi się w każdej awaryjnej sytuacji. Dodatek chrzanu urozmaici smak klasycznego hummus. 

20 min
4 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Pasta jajeczna

Skąd ją znamy? Z domu, z wakacyjnych kolonii, z całodniowych wycieczek? Pasta jajeczna towarzyszy nam od dziecka. Pewnie u wielu budzi najfajniejsze wspomnienia. Jeżeli zatęskniłeś za smakiem pasty jajecznej, spróbuj tego przepisu. Jest prosty, ale kryje w sobie jedną niespodziankę. Sprawdź koniecznie!

5 min
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Sos koniakowy do chrupiących warzyw

Aksamitny sos na bazie koniaku i majonezu to doskonały dip do świeżych warzyw. Można pokroić je w słupki i przegryzać podczas spotkania ze znajomymi czy spokojnego wieczoru w domowym zaciszu. Spróbuj!Dowiedz się więcej!