Wielkanoc
trudny
Babka majonezowa
To nietypowa propozycja na ciasto – babka majonezowa. Jego dodatek sprawia, że ciasto nie jest zbyt suche oraz skutecznie zastępuje tłuszcz.
trudny
Schab w sosie chrzanowym
Nasza kolejna propozycja na ciekawy i prosty obiad. Wykorzystaj schab do przygotowania smakowej uczty. Mięso smażone w bulionie warzywnym nabiera dodatkowych aromatów. Podawane w sosie na bazie sosu chrzanowego, papryki i rozmarynu oraz śmietanki smakuje pysznie! Wypróbuj na najbliższy obiad.
trudny
Słodkie bułeczki z owocową konfiturą
Przepisu na te bułeczki z konfiturą nie znajdziesz prawdopodobnie nigdzie, dlatego są takie wyjątkowe! Bułeczki sprawdzają się jako alternatywa dla niedzielnego ciasta czy po prostu drożdżówki (są zdrowsze!)
trudny
Sałatka jarzynowa
Prosta, tradycyjna i na każdą okazję – sałatka jarzynowa. Jeżeli jeszcze nie masz swojego ulubionego przepisu, wypróbuj naszą propozycję.
Babeczki majonezowe z konfiturą wiśniową
Słodkie babeczki z dodatkiem majonezu? Oczywiście – to dzięki niemu są tak aksamitne w smaku! Wypróbuj nasz przepis na majonezowe babeczki z konfiturą, które sprawdzą się na każdą okazję.Dowiedz się więcej!
Jajka faszerowane pastą groszkowo-majonezową
Jajka z groszkiem i majonezem to klasyk. Jednak te składniki również można podać w oryginalny sposób i przygotować… pastę groszkowo-majonezową. Warto wypróbować ten przepis szczególnie w Wielkanoc!Dowiedz się więcej!
trudny
Jajka po benedyktyńsku z szynką parmeńską i sosem czosnkowym
Jajka można przygotować na wiele sposobów. Jajka w koszulce, czyli po benedyktyńsku, są niezwykle delikatne i doskonale komponują się z takimi dodatkami jak szynka parmeńska, pomidory czy awokado. Warto przygotować je także na śniadanie wielkanocne.Dowiedz się więcej!
trudny
Jajko zapiekane w awokado i chlebie z sosem tatarskim
Tosty francuskie znamy w różnych odsłonach, od wytrawnych po słodkie. Ale czy można je podać na Wielkanoc? Oczywiście! Oto prosty przepis na jajko zapiekane w awokado i chlebie z sosem tatarskim – spróbuj!Dowiedz się więcej!
Panierowane kulki z białej kiełbasy z sosem tatarskim
Jak oryginalnie podać białą kiełbasę? Nasza propozycja to… panierowane kulki w sosie tatarskim. Tradycyjne wielkanocne smaki połączone z ciekawą formą podania z pewnością zaskoczą podniebienia domowników i świątecznych gości!Dowiedz się więcej!