Wielkanoc

130 min
8 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci poziom trudnosci trudny

Pasztet z królika w cieście francuskim z sosem chrzanowo-żurawinowym

Pasztet z królika jest bardzo popularny, jednak niechętnie przygotowywany w domu. Nasza receptura na to wielkanocne danie  jest przejrzysta i prosta w wykonaniu. Kremowy środek, otoczony chrupiącym ciastem francuskim z pewnością przypadnie do gustu świątecznym gościom. Całość skąpana w sosie chrzanowo-żurawinowym. Dowiedz się więcej!

80 min
8 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Pieczeń rzymska z białej kiełbasy z sosem czosnkowym

To danie, które smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Serwować je można z ziemniakami, jako tradycyjny obiad, a także położyć na kanapkę lun zjeść samodzielnie. Możliwości jest wiele – wypróbuj je wszystkie i przygotuj wielkanocną pieczeń z sosem czosnkowym.Dowiedz się więcej!

35 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Sałatka jajeczna w koszyczkach z ciasta filo

Sałatka jajeczna w oryginalnym wydaniu – w koszyczku z delikatnego, chrupiącego ciasta filo. To świetny pomysł nie tylko na święta, lecz także różnego rodzaju imprezy i spotkania.Dowiedz się więcej!

45 min
5 porcji
poziom trudnosci łatwy

Wiosenna zupa z białych warzyw z chrzanem

Chrzanowa zupa z białych warzyw to idealna potrawa do wiosennego menu. Delikatne warzywa wzbogacone aromatycznymi ziołami i ostrą nutą chrzanu to doskonała kompozycja smaków, która sprawdzi się także na wielkanocnym stole.Dowiedz się więcej!

50 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Zapiekanka z białej kiełbasy z cukinią pod beszamelem chrzanowym

Biała kiełbasa w formie zapiekanki? Czemu nie! Z dodatkiem cukinii i beszamelu będzie smakowała naprawdę wyjątkowo. To także oryginalny pomysł na wielkanocne menu.Dowiedz się więcej!

15 min
4 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Jajka w majonezie z kawiorem i kiełkami

Jajka w majonezie nie muszą zawsze smakować tak samo! Wypróbuj i zaskocz świątecznych gości!Dowiedz się więcej!

90 min
8 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Pasztet staropolski z musem chrzanowo-jabłkowym

Pasztet to stały bywalec świątecznego stołu. Można przygotować różne wersje tego dania: mięsne lub warzywne. My polecamy przepis na tradycyjny staropolski pasztet i chrzanowo-jabłkowym aromacie. Spróbuj!Dowiedz się więcej!

50 min
6 porcji
poziom trudnosci łatwy

Zupa chrzanowa z jajkiem

Wielkanocna zupa chrzanowa w niektórych regionach Polski nazywana jest sodrą. Ma bardzo intensywny chrzanowy smak, a aromatu dodają jej zioła oraz jajko i biała kiełbasa – świąteczne przysmaki. Spróbuj przygotować ją we własnej kuchni!Dowiedz się więcej!