Grillowane kieszonki z kurczaka z chrzanem

grillowany kurczak z farszem

Czas na grilla! Mamy przepis, którym zaskoczysz gości – mięsne kieszonki z kurczaka faszerowane pieczarkami i serem! Pikanterii dodaje im wyrazista nuta chrzanu – spróbuj!

Składniki

  • Piersi z kurczaka – 4 sztuki
  • Pieczarki – 400 g
  • Ser żółty – 50 g
  • Cebula – 1 średniej wielkości
  • Mosso Chrzan Delikatesowy – 2 łyżeczki
  • Słodka suszona papryka – 1 łyżeczka
  • Mosso Olej Mazowiecki – 4 łyżki
  • Sól i pieprz – do smaku

PRZYGOTOWANIE KIESZONEK:

  1. Mięso przepłukać i osuszyć. Naciąć kieszonki nożem wzdłuż przez środek. Pokroić pieczarki w talarki, cebulę w piórka. Na patelni rozgrzać 2 łyżki Oleju Mazowieckiego Mosso i podsmażyć grzyby z cebulką, doprawić solą i pieprzem.

  2. Mięso z każdej strony natrzeć przyprawami. Do środka kieszonek dodać podsmażone pieczarki wymieszane z Chrzanem Delikatesowym Mosso. Włożyć starty na dużych oczkach ser i grillować.

  3. Dodatkowo brzegi można spiąć wykałaczką, ale nie jest to konieczne. Podawać z lekką sałatką lub grillowanymi warzywami.

ilość porcji: 4
×