![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
Udostępnij:
![grillowany kurczak z farszem](https://szefsmaku.pl/wp-content/uploads/2021/05/kieszonki-z-kurczaka-1250x712.jpg)
Czas na grilla! Mamy przepis, którym zaskoczysz gości – mięsne kieszonki z kurczaka faszerowane pieczarkami i serem! Pikanterii dodaje im wyrazista nuta chrzanu – spróbuj!
Składniki
- Piersi z kurczaka – 4 sztuki
- Pieczarki – 400 g
- Ser żółty – 50 g
- Cebula – 1 średniej wielkości
- Mosso Chrzan Delikatesowy – 2 łyżeczki
- Słodka suszona papryka – 1 łyżeczka
- Olej – 4 łyżki
- Sól i pieprz – do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Mięso przepłukać i osuszyć. Naciąć kieszonki nożem wzdłuż przez środek. Pokroić pieczarki w talarki, cebulę w piórka. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć grzyby z cebulką, doprawić solą i pieprzem.
Mięso z każdej strony natrzeć przyprawami. Do środka kieszonek dodać podsmażone pieczarki wymieszane z Chrzanem Delikatesowym Mosso. Włożyć starty na dużych oczkach ser i grillować.
Dodatkowo brzegi można spiąć wykałaczką, ale nie jest to konieczne. Podawać z lekką sałatką lub grillowanymi warzywami.
Skomentuj lub zobacz komentarze