30 min
2 porcje
łatwy
Udostępnij:
To danie idealne na wszelkie okazje, od domowych przyjęć, po szybki lunch w pracy. Jest bardzo proste w przygotowaniu, więc przygotujesz je nawet 5 minut przed imprezą.
Składniki
- Ciasto francuskie – 1 opakowanie
- Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO – 4 łyżki + do podania
- Salami – 100 g
- Ser żółty – 100 g
PRZYGOTOWANIE:
Piekarnik nagrzej do 200 stopni (grzałka góra–dół).
Ciasto francuskie rozwiń, posmaruj Sosem Musztardowo-Chrzanowym MOSSO.
Na cieście ułóż plastry salami, posyp startym serem. Zwiń wzdłuż krótszego boku i pokrój w kawałki.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż na nią zawijańce. Piecz 15–20 minut, aż ślimaczki ładnie się zrumienią.
Skomentuj lub zobacz komentarze