Ślimaczki z salami i serem

Ślimaczki z salami i serem

To danie idealne na wszelkie okazje, od domowych przyjęć, po szybki lunch w pracy. Jest bardzo proste w przygotowaniu, więc przygotujesz je nawet 5 minut przed imprezą.

Składniki

  • Ciasto francuskie – 1 opakowanie
  • Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO – 4 łyżki + do podania
  • Salami – 100 g
  • Ser żółty – 100 g

PRZYGOTOWANIE:

  1. Piekarnik nagrzej do 200 stopni (grzałka góra–dół).

  2. Ciasto francuskie rozwiń, posmaruj Sosem Musztardowo-Chrzanowym MOSSO.

  3. Na cieście ułóż plastry salami, posyp startym serem. Zwiń wzdłuż krótszego boku i pokrój w kawałki.

  4. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż na nią zawijańce. Piecz 15–20 minut, aż ślimaczki ładnie się zrumienią.

przygotowania: 30 minut
ilość porcji: 2
kuchnia francuska
Przystawka
pieczenie
×