Udostępnij:
Przygotuj się na eksplozję smaku z grillowanym hot-dogiem na bagietce czosnkowej z intensywnym Sosem Czosnkowym MOSSO. Połączenie chrupiącej bagietki z wyrazistą kiełbaską wzbogaconą Sosem Czosnkowym MOSSO. Zaskocz swoich gości tym wyjątkowym hot-dogiem. Przepis przygotowała dla nas Justyna. @tysiagotuje.pl
Składniki
Składniki:
- Bagietka czosnkowa – 3 sztuki
- Kiełbaski – 5/6 sztuk
- Sos Czosnkowy MOSSO
- Ser mozzarella tarty – 150 g
- Surówka coleslaw – 50 g
- Świeży ogórek
- Kiszony ogórek
- Pomidor
- Czerwona cebula
- Prażona cebula – 2 łyżki
PRZYGOTOWANIE:
Bagietki natnij wzdłuż, uważaj aby nie uszkodzić dolnej części pieczywa! Przełóż bagietki i kiełbaski na rozgrzany grill. Grilluj, aż do zarumienienia.
W nacięcia dodaj Sos Czosnkowy MOSSO, tartą mozzarellę, kiełbaski i ponownie ser.
Grilluj przez 5 minut. Na ciągnący się ser wyłóż surówkę colesław, dodaj kawałki świeżego i kiszonego ogórka, plasterki pomidora i czerwoną cebulę. Całość polej obficie Sosem Czosnkowym MOSSO i posyp prażoną cebulkę. Podaj od razu po przygotowaniu.
Skomentuj lub zobacz komentarze