Udostępnij:
Skąd ją znamy? Z domu, z wakacyjnych kolonii, z całodniowych wycieczek? Pasta jajeczna towarzyszy nam od dziecka. Pewnie u wielu budzi najfajniejsze wspomnienia. Jeżeli zatęskniłeś za smakiem pasty jajecznej, spróbuj tego przepisu. Jest prosty, ale kryje w sobie jedną niespodziankę. Sprawdź koniecznie!
SKŁADNIKI:
- Jajka – 3 szt.
- Posiekany szczypiorek – 2 łyżki
- Mosso Majonez Napoleoński – 1 łyżka
- Mosso Musztarda Stołowa – 1 łyżeczka
- Sól, pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Ugotować jajka na twardo. Po ugotowaniu zalać zimną wodą, ostudzić i obrać ze skorupki. Umieścić w pojemniku blendera.
Do pojemnika dodać Majonez Napoleoński Mosso i Musztardę Stołową Mosso.
Doprawić solą i pieprzem do smaku. Całość miksować przez chwilę, aż do uzyskania pasty o jednolitej konsystencji.
Następnie dodać szczypiorek i dokładnie wymieszać pastę.
Podawać na chrupiącym pieczywie z dodatkową porcja szczypiorku na wierzchu każdej kanapki.
Skomentuj lub zobacz komentarze