Udostępnij:
Święta coraz bliżej! Podkręć smak tradycyjnej kapusty z grzybami pikantną nutą chrzanu. Dzięki temu nadasz jej wyrazistego smaku i zaskoczysz domowników. Spróbuj!
Składniki
- Kapusta kiszona – 1 kg
- Cebula – 1 sztuka
- Suszone grzyby – 60 g
- Marchew – 1 sztuka
- Olej – 4 łyżki
- Liść laurowy – 2 sztuki
- Ziarno ziela angielskiego – 2 sztuki
- Mosso Chrzan Delikatesowy – 2 łyżki
- Sól, pieprz – do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Grzyby zalać wodą i odstawić najlepiej na całą noc. Następnego dnia gotować przez około 15-20 minut.
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub posiekać drobno. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Następnie dodać odsączone i pokrojone na mniejsze kawałki grzyby oraz marchew. Podsmażać 2-3 minuty.
Do garnka włożyć kapustę kiszoną, dodać 2 szklanki wody, podsmażone grzyby oraz liście laurowe i ziele angielskie. Gotować pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, aż kapusta będzie miękka. Doprawić do smaku Chrzanem Delikatesowym Mosso oraz solą i pieprzem. W razie potrzeby dodać wodę i wydłużyć czas gotowania.
Skomentuj lub zobacz komentarze