Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej makreli

Pasta z ryby to szybki sposób na ciekawy dodatek do kanapek. Idealnie pasuje na kolację, ale można też wykorzystać ją na śniadanie. Pasta z wędzonej makreli wytrzyma w lodówce do 24 godzin, dlatego można przygotować jej więcej.

SKŁADNIKI:

  • Wędzona makrela – 1 szt.
  • Mosso Musztarda Stołowa – 1 łyżka
  • Szalotka – 1 szt.
  • Papryczka chili – 1/2 szt.
  • Cytryna – 1/2 szt.
  • Sól, pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. Makrelę obrać ze skóry i ości. Umieścić w pojemniku blendera.

  2. Dodać Musztardę Stołową Mosso, pokrojoną na mniejsze kawałki szalotkę, papryczkę chili i sok z połowy cytryny.

  3. Składniki zmiksować, aż do uzyskania gładkiej masy.

  4. Pastę doprawić solą i pieprzem do smaku.

  5. Pastę serwować na kromkach chleba lub grzankach.

Do tej potrawy pasuje

przygotowania: 20 minut
ilość porcji: 4
×