Kanapki z pasztetem

Kanapki z pasztetem

Oto szybki przepis na lunchbox do pracy lub szkoły. Postaw na kanapkę z pieczonym pasztetem. Pasztet dobrze czuje się w towarzystwie ogórka małosolnego, a ten bardzo lubi dodatek sosu tatarskiego (wykorzystaj gotowy, zaoszczędzisz dużo czasu). Dodaj do pudełka jabłko, a otrzymasz lunchbox na cały dzień.

SKŁADNIKI:

  • Pełnoziarniste pieczywo o kwadratowym kształcie – 4 kromki
  • Mosso Sos Tatarski – 2 łyżki
  • Masło
  • Pasztet pieczony – 100 g
  • Ogórek małosolny – 1 szt.
  • Pomidor – ¼ szt.
  • Sałata – 2 liście
  • Szczypiorek

PRZYGOTOWANIE:

  1. Kromki posmarować masłem, a następnie nałożyć pasztet.

  2. Dodać łyżeczkę Sosu Tatarskiego Mosso i rozsmarować.

  3. Następnie nałożyć sałatę, kolejną łyżeczkę Sosu Tatarskiego Mosso.

  4. Dodać pokrojone w plastry pomidory i ogórki.

  5. Dodać posiekany drobno szczypiorek.

  6. Kanapkę przykryć kolejną kromką i zapakować ściśle w papier śniadaniowy.

Do tej potrawy pasuje

przygotowania: 20 minut
ilość porcji: 2
×