Przekąska/ przystawka

30 min
8 porcji
poziom trudnosci łatwy

Babeczki majonezowe z konfiturą wiśniową

Słodkie babeczki z dodatkiem majonezu? Oczywiście – to dzięki niemu są tak aksamitne w smaku! Wypróbuj nasz przepis na majonezowe babeczki z konfiturą, które sprawdzą się na każdą okazję.Dowiedz się więcej!

15 min
4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Jajka faszerowane pastą groszkowo-majonezową

Jajka z groszkiem i majonezem to klasyk. Jednak te składniki również można podać w oryginalny sposób i przygotować… pastę groszkowo-majonezową. Warto wypróbować ten przepis szczególnie w Wielkanoc!Dowiedz się więcej!

15 min
2 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Jajka po benedyktyńsku z szynką parmeńską i sosem czosnkowym

Jajka można przygotować na wiele sposobów. Jajka w koszulce, czyli po benedyktyńsku, są niezwykle delikatne i doskonale komponują się z takimi dodatkami jak szynka parmeńska, pomidory czy awokado. Warto przygotować je także na śniadanie wielkanocne.Dowiedz się więcej!

20 min
2 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Jajko zapiekane w awokado i chlebie z sosem tatarskim

Tosty francuskie znamy w różnych odsłonach, od wytrawnych po słodkie. Ale czy można je podać na Wielkanoc? Oczywiście! Oto prosty przepis na jajko zapiekane w awokado i chlebie z sosem tatarskim – spróbuj!Dowiedz się więcej!

30 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Naleśnikowe rollsy ze szpinakiem, łososiem i sosem tatarskim

Zdrowe przekąski wydają się być trudne w przygotowaniu? Nic bardziej mylnego! Oto prosty przepis na szpinakowe rollsy z łososiem i wyrazistym sosem tatarskim – idealne na przyjęcie!Dowiedz się więcej!

30 min
4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Panierowane kulki z białej kiełbasy z sosem tatarskim

Jak oryginalnie podać białą kiełbasę? Nasza propozycja to… panierowane kulki w sosie tatarskim. Tradycyjne wielkanocne smaki połączone z ciekawą formą podania z pewnością zaskoczą podniebienia domowników i świątecznych gości!Dowiedz się więcej!

130 min
8 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci poziom trudnosci trudny

Pasztet z królika w cieście francuskim z sosem chrzanowo-żurawinowym

Pasztet z królika jest bardzo popularny, jednak niechętnie przygotowywany w domu. Nasza receptura na to wielkanocne danie  jest przejrzysta i prosta w wykonaniu. Kremowy środek, otoczony chrupiącym ciastem francuskim z pewnością przypadnie do gustu świątecznym gościom. Całość skąpana w sosie chrzanowo-żurawinowym. Dowiedz się więcej!

80 min
8 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Pieczeń rzymska z białej kiełbasy z sosem czosnkowym

To danie, które smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Serwować je można z ziemniakami, jako tradycyjny obiad, a także położyć na kanapkę lun zjeść samodzielnie. Możliwości jest wiele – wypróbuj je wszystkie i przygotuj wielkanocną pieczeń z sosem czosnkowym.Dowiedz się więcej!

35 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Sałatka jajeczna w koszyczkach z ciasta filo

Sałatka jajeczna w oryginalnym wydaniu – w koszyczku z delikatnego, chrupiącego ciasta filo. To świetny pomysł nie tylko na święta, lecz także różnego rodzaju imprezy i spotkania.Dowiedz się więcej!