Udostępnij:
Makaron z kurkami to obowiązkowa pozycja w jesiennym menu. Przygotuj tagliatelle w aksamitnym sosie śmietanowym z dodatkiem grzybów i rozkoszuj się pysznym obiadem!
Składniki
- Makaron tagliatelle – 200 g
- Kurki – 250 g
- Śmietanka 36 %tł. – 1 szklanka
- Cebula czerwona – 1 sztuka
- Olej – 3 łyżki
- Białe wino – 150 ml
- Mosso Chrzan Delikatesowy – 3 łyżki
- Sól, pieprz – do smaku
- Natka pietruszki – 1 garść
PRZYGOTOWANIE:
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Grzyby oczyścić i pokroić większe sztuki na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i posiekać w piórka.
Na dużej patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę, następnie dodać kurki. Gdy zaczną puszczać wodę odparować jej nadmiar i chwilę podsmażać.
Zalać grzyby winem i gotować przez 2 minuty, kolejno dodać śmietankę oraz Chrzan Delikatesowy Mosso.
Całość doprawić i zagotować, na koniec dodać ugotowany makaron. Wymieszać i podawać posypane świeżą natką pietruszki.
Skomentuj lub zobacz komentarze