Grillowane boczniaki

grillowane boczniaki. wege grill, boczniaki z grilla z sosem barbecue

Boczniaki z grilla to świetna przekąska nie tylko dla wegetarian. Marynowane grzyby będą doskonale komponować się zarówno z mięsem, jak i serem, podane z sosem barbecue. Spróbuj!

Składniki

PRZYGOTOWANIE BOCZNIAKÓW:

  1. Grzyby oczyścić na sucho za pomocą kuchennego pędzelka lub suchej ściereczki kuchennej. W miseczce wymieszać Olej Mazowiecki Mosso z przyprawami i posmarować grzyby marynatą.

  2. Boczniaki grillować na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej.

  3. Grzyby można podawać w towarzystwie grillowanego tofu lub sera halloumi, posypane świeżą pietruszką oraz z Sosem Barbecue Mosso.

czas potrzebny: 20 minut
ilość porcji: 3-4
×