Przekąska
Hot dog z grilla z piklami, sosem barbecue i ketchupem
Chrupiący hot dog prosto z grilla w towarzystwie cienkiej kiełbaski, wypełniony świeżymi warzywami i prażoną cebulką. Całość skąpana w idealnym na grilla sosie barbecue oraz klasycznym ketchupie.Dowiedz się więcej!
łatwy
Ziemniaki z grilla z sosem czosnkowym i ziołami
Smak letniego grilla kojarzy się z pysznymi ziemniakami. Przypieczone, prosto z grilla, z wyrazistym sosem czosnkowym i świeżym koperkiem.Dowiedz się więcej!
trudny
Aksamitny mazurek
Mazurek zajmuje wyjątkowe miejsce na wielkanocnym stole. To kruche, intensywnie bakaliowe ciasto, które nieodzownie kojarzy się ze Świętami. Oto prosty przepis na mazurek z odrobiną majonezu, dzięki czemu będzie wyjątkowo aksamitny!Dowiedz się więcej!
Chrzanowa sałatka z białą kiełbasą i jajkiem
Sałatka z podsmażoną białą kiełbasą, jajkiem na twardo, brokułem, serem feta i podprażonymi pestkami słonecznika. Całość skąpana w wyrazistym kremowym sosie chrzanowym – to doskonała propozycja na Wielkanoc!Dowiedz się więcej!
Babka ziemniaczana z boczkiem i majonezem
Wytrawna babka ziemniaczana z boczkiem to świetna wielkanocna przekąska, a dodatkowo pięknie prezentuje się na świątecznym stole. Przyrządzić ją można z ziemniaków, wędzonego boczku, majonezu, mąki, cebuli i jajka. Będzie wspaniałym towarzyszem sałatki jarzynowej.Dowiedz się więcej!
Pascha wielkanocna z bakaliami
Pascha to tradycyjny deser wielkanocny. Kremowa masa twarogowa ucierana z bakaliami to często ulubieniec świątecznych gości. W dodatku przepis jest naprawdę prosty! Tradycyjnie do paschy dodajemy kwaśną śmietanę – warto dodać także łyżkę majonezu, by nadać temu wielkanocnemu daniu odpowiednią konsystencję. Co ciekawe, można przyrządzić paschę również na wytrawnie.Dowiedz się więcej!
trudny
Oponki serowe
Oponki to fantastyczna alternatywa dla pączków. Końcówka karnawału to idealny czas, by je usmażyć. Miękkie, serowe oponki z cukrem pudrem z pewnością zasmakują domownikom i znikną z talerzy w mgnieniu oka!Dowiedz się więcej!
łatwy
Karnawałowe parówki w cieście francuskim
Na karnawałowym stole zawsze jest mnóstwo przekąsek. Jedną z nich mogą być parówki w cieście francuskim, które fantastycznie smakują podane na gorąco!Dowiedz się więcej!
trudny
Świąteczny piernik
Świąteczny piernik z majonezem, przekładany powidłami śliwkowymi. Do klasycznego przepisu dodajemy Majonez Napoleoński Mosso, dzięki czemu ciasto stanie się miękkie i wilgotne. Aromat korzennych przypraw pozwoli naprawdę poczuć święta!
Blok pod seo