Przepisy
Smaczne i inspirujące przepisy, dzięki którym będziesz szefem kuchni w swoim domu. Produkty Mosso będą do nich idealnym dodatkiem.
Sałatka z kurczakiem
To lekka odmiana tradycyjnej sałatki z kurczakiem. Różnorodność warzyw, doskonale przyrządzony kurczak oraz zioła, nadają niesamowity smak sałatce. Dodatek Majonezu Light Mosso nadaje przekąsce charakteru. Musisz spróbować!
Grillowany camembert z sosem ketchupowo-żurawinowym
A to ci nietypowe połączenie! Ser podpuszczkowy w pysznym sosie na bazie żurawiny zaskoczy każdego miłośnika ciekawych połączeń smakowych.Dowiedz się więcej!
Grillowane mini bagietki faszerowane warzywami z ketchupem
Szybka i prosta przekąska przed daniem głównym z grilla? Mini bagietki! Świeże warzywa i przyprawy pozwolą zaostrzyć apetyt na danie główne.Dowiedz się więcej!
trudny
Filety minogne z Sosem Musztardowo-Chrzanowym
Wyborne danie z kuchni francuskiej, w którym najważniejsze jest mięso. Nasza propozycja zawiera też boczek, który dodaje wyrazistego smaku potrawie. Warto wypróbować z sosem i świeżymi ziołami.Dowiedz się więcej!
trudny
Grillowany schab z kością z farszem drobiowo ziołowym i Sosem Musztardowo-Chrzanowym
To danie wymagające od Ciebie czasu oraz precyzji. Ale jeżeli poświęcisz mu uwagę, będziesz chciał do niego wraca – i jego niezapomnianego smaku! Sosu musztardowo-chrzanowego nie musisz na szczęście przygotowywać sam – Mosso dostarczy Ci najlepszy.Dowiedz się więcej!
Pieczarki i pomidory faszerowane serem pleśniowym i krewetkami
Szybka, warzywna, ale wytrawna przystawka dla znajomych? Faszerowane pieczarki i pomidory (co kto lubi!) z krewetkami sprostają wyzwaniu. Ser pleśniowy dodaje ostrości potrawie. Pokochasz je za szybkie przygotowanie.Dowiedz się więcej!
łatwy
Karkówka z grilla z sosem musztardowo-chrzanowym
Karkówka, czyli łopatka wołowa to prawdopodobnie ulubione danie z grilla w Polsce. Uwielbiamy ją próbować w restauracji oraz przyrządzać przy okazji rodzinnego grilla we własnym ogródku. Nasza propozycja karkówki z grilla występuje w towarzystwie genialnego sosu musztardowo-chrzanowego ze świeżym rozmarynem i chilli.Dowiedz się więcej!
trudny
Burger ze szparagami
Szparagi to delikatne i sezonowe warzywa, których kosztować możemy przede wszystkim w maju. Mają delikatny, lekko gorzki smak. Ich zaletą jest to, że pasują… do wszystkiego! Dziś polecamy Ci burgera – specjalnie skomponowanego, aby wydobyć smak szparagów.Dowiedz się więcej!
Grillowane zielone szparagi z jajkiem i sosem musztardowo-śmietanowym
To absolutny klasyk – szparagi z jakiem sadzonym. Kto nigdy nie próbował, ten koniecznie powinien przygotować to danie choć raz w życiu. Jajka dodadzą energii na cały dzień, a szparagi nowego niebanalnego smaku! Nasz przepis kryje jeszcze kilka niespodzianek, więc koniecznie do niego zajrzyj.Dowiedz się więcej!