Grillowany schab z kością z farszem drobiowo ziołowym i Sosem Musztardowo-Chrzanowym

Grillowany schab z kością z farszem drobiowo ziołowym i Sosem Musztardowo-Chrzanowym

To danie wymagające od Ciebie czasu oraz precyzji. Ale jeżeli poświęcisz mu uwagę, będziesz chciał do niego wraca – i jego niezapomnianego smaku! Sosu musztardowo-chrzanowego nie musisz na szczęście przygotowywać sam – Mosso dostarczy Ci najlepszy.

SKŁADNIKI:

  • Schab z kością – 4 kotlety (każdy po ok. 150 g)
  • Mięso drobiowe mielone – 250 g
  • Masło – 2 łyżki
  • Sól, pieprz do smaku
  • Czosnek – 4 ząbki
  • Świeże zioła: rozmaryn, natka pietruszki, tymianek – po ½ pęczka
  • Olej – 1 łyżeczka
  • Mosso Sos Musztardowo-Chrzanowy – 6 łyżeczek

PRZYGOTOWANIE:

  1. Kotlety cienko rozbić, zwłaszcza przy kości. Doprawić solą, pieprzem i na każdym rozsmarować po łyżeczce Sosu Musztardowo-Chrzanowego Mosso.

  2. Mięso drobiowe doprawić do smaku solą, pieprzem, dodać miękkie masło, pozostały Sos Musztardowo-Chrzanowy Mosso, posiekany czosnek i zioła. Dokładnie wyrobić dłonią, a następnie farsz nałożyć na każdy kotlet i spłaszczyć.

  3. Zwinąć każdy schabowy zaczynając od mięsa, kończąc na kości. Następnie natłuścić i grillować na średnio rozgrzanym ruszcie, co jakiś czas obracając, przez około 20 minut.

    Podawać z dodatkowym Sosem Musztardowo-Chrzanowym Mosso.

Do tej potrawy pasują

ilość porcji: 4
×