Grillowany schab z kością z farszem drobiowo ziołowym i Sosem Musztardowo-Chrzanowym

Grillowany schab z kością z farszem drobiowo ziołowym i Sosem Musztardowo-Chrzanowym

To danie wymagające od Ciebie czasu oraz precyzji. Ale jeżeli poświęcisz mu uwagę, będziesz chciał do niego wraca – i jego niezapomnianego smaku! Sosu musztardowo-chrzanowego nie musisz na szczęscie przygotowywać sam – Mosso dostarczy ci najlepszy.

SKŁADNIKI:

    • schab z kością – 4 kotlety (każdy po ok. 150 g)
    • mięso drobiowe mielone – 250 g
    • masło – 2 łyżki
    • sól, pieprz do smaku
    • czosnek – 4 ząbki
    • świeże zioła: rozmaryn, natka pietruszki, tymianek – po ½ pęczka
    • Mosso Olej Mazowiecki – 1 łyżeczka
    • Mosso Sos Musztardowo – Chrzanowy – 6 łyżeczek

PRZYGOTOWANIE:

  1. Kotlety cienko rozbić, zwłaszcza przy kości. Doprawić solą, pieprzem i na każdym rozsmarować po łyżeczce Sosu Musztardowo – Chrzanowego Mosso.

  2. Mięso drobiowe doprawić do smaku solą, pieprzem, dodać miękkie masło, pozostały Sos Musztardowo – Chrzanowy Mosso, posiekany czosnek i zioła. Dokładnie wyrobić dłonią, a następnie farsz nałożyć na każdy kotlet i spłaszczyć.

  3. Zwinąć każdy schabowy zaczynając od mięsa, kończąc na kości. Następnie natłuścić i grillować na średnio rozgrzanym ruszcie, co jakiś czas obracając, przez około 20 minut.

    Podawać z dodatkowym Sosem Musztardowo – Chrzanowym Mosso.

ilość porcji: 4
×