40 min
4 porcje

Udostępnij:

Szybka i prosta przekąska przed daniem głównym z grilla? Mini bagietki! Świeże warzywa i przyprawy pozwolą zaostrzyć apetyt na danie główne.
SKŁADNIKI:
- papryka żółta – 1 szt.
- papryka czerwona – 1 szt.
- cebula – 2 szt.
- młoda cukinia – ½ szt.
- czarne oliwki (krojone) – 1 garść
- natka pietruszki – ½ małego pęczka
- Mosso Ketchup Pikantny – 10 łyżek
- mini bagietki pszenne i żytnie – 4 szt.
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie warzywa pokroić w drobną kostkę, dodać oliwki, posiekaną natkę pietruszki i Ketchup Pikantny Mosso. Wymieszać.
Bagietkom odciąć końcówki, widelcem wydrążyć miąższ ze środka i nafaszerować warzywami z ketchupem.
Zgrillować na ruszcie z obu stron. Podawać jako dodatek do grillowanych mięs lub jako samodzielne danie wegańskie.
Skomentuj lub zobacz komentarze