40 min
4 porcje
![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
Udostępnij:
![Grillowane mini bagietki faszerowane warzywami z ketchupem](https://szefsmaku.pl/wp-content/uploads/2019/06/mosso-minibagietki_poziom_www.jpg)
Szybka i prosta przekąska przed daniem głównym z grilla? Mini bagietki! Świeże warzywa i przyprawy pozwolą zaostrzyć apetyt na danie główne.
SKŁADNIKI:
- Papryka żółta – 1 szt.
- Papryka czerwona – 1 szt.
- Cebula – 2 szt.
- Młoda cukinia – ½ szt.
- Czarne oliwki (krojone) – 1 garść
- Natka pietruszki – ½ małego pęczka
- Mosso Ketchup Pikantny – 10 łyżek
- Mini bagietki pszenne i żytnie – 4 szt.
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie warzywa pokroić w drobną kostkę, dodać oliwki, posiekaną natkę pietruszki i Ketchup Pikantny Mosso. Wymieszać.
Bagietkom odciąć końcówki, widelcem wydrążyć miąższ ze środka i nafaszerować warzywami z ketchupem.
Zgrillować na ruszcie z obu stron. Podawać jako dodatek do grillowanych mięs lub jako samodzielne danie wegańskie.
Skomentuj lub zobacz komentarze