Grillowane mini bagietki faszerowane warzywami z ketchupem

Grillowane mini bagietki faszerowane warzywami z ketchupem

Szybka i prosta przekąska przed daniem głównym z grilla? Mini bagietki! Świeże warzywa i przyprawy pozwolą zaostrzyć apetyt na danie główne.

SKŁADNIKI:

  • papryka żółta – 1 szt.
  • papryka czerwona – 1 szt.
  • cebula – 2 szt.
  • młoda cukinia – ½ szt.
  • czarne oliwki (krojone) – 1 garść
  • natka pietruszki – ½ małego pęczka
  • Mosso Ketchup Pikantny – 10 łyżek
  • mini bagietki pszenne i żytnie – 4 szt.

PRZYGOTOWANIE:

  1. Wszystkie warzywa pokroić w drobną kostkę, dodać oliwki, posiekaną natkę pietruszki i Ketchup Pikantny Mosso. Wymieszać.

  2. Bagietkom odciąć końcówki, widelcem wydrążyć miąższ ze środka i nafaszerować warzywami z ketchupem.

  3. Zgrillować na ruszcie z obu stron. Podawać jako dodatek do grillowanych mięs lub jako samodzielne danie wegańskie.

Do tej potrawy pasuje

ilość porcji: 4
×