20 min
2 porcje
![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
Udostępnij:
![Grillowany camembert z sosem ketchupowo-żurawinowym](https://szefsmaku.pl/wp-content/uploads/2019/06/mosso-camembert_poziom_www.jpg)
A to ci nietypowe połączenie! Ser podpuszczkowy w pysznym sosie na bazie żurawiny zaskoczy każdego miłośnika ciekawych połączeń smakowych.
SKŁADNIKI:
- Camembert naturalny – 2 szt.
- Mosso Ketchup Łagodny – 2 łyżki
- Konfitura żurawinowa – 2 łyżki
- Kiwi – ½ szt.
- Orzechy włoskie łuskane – 20 g
PRZYGOTOWANIE:
Do ketchupu dodać konfiturę żurawinową, pokrojone w kostkę kiwi i posiekane orzechy.
Ser zgrillować w całości na rozgrzanym ruszcie około 4 minut z każdej strony.
Podawać z wcześniej przygotowanym sosem.
Skomentuj lub zobacz komentarze