Grillowany camembert z sosem ketchupowo-żurawinowym

Grillowany camembert z sosem ketchupowo-żurawinowym

A to ci nietypowe połączenie! Ser podpuszczkowy w pysznym sosie na bazie żurawiny zaskoczy każdego miłośnika ciekawych połączeń smakowych.

SKŁADNIKI:

  • Camembert naturalny – 2 szt.
  • Mosso Ketchup Łagodny – 2 łyżki
  • Konfitura żurawinowa – 2 łyżki
  • Kiwi – ½ szt.
  • Orzechy włoskie łuskane – 20 g

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do ketchupu dodać konfiturę żurawinową, pokrojone w kostkę kiwi i posiekane orzechy.

  2. Ser zgrillować w całości na rozgrzanym ruszcie około 4 minut z każdej strony.

    Podawać z wcześniej przygotowanym sosem.

Do tej potrawy pasuje

czas wykonania: 20 minut
ilość porcji: 2
×