Kolacja
łatwy
Smażone grzyby po podlasku z sosem chrzanowym
Suszone grzyby w chrupiącej panierce, z pikantną nutą chrzanu do doskonały pomysł na urozmaicenie wigilijnego menu. Warto w ten wyjątkowy wieczór wykorzystać zebrane jesienią dary natury.Dowiedz się więcej!
trudny
Roladki indycze z nadzieniem grzybowym podawane z sosem chrzanowym
Zastanawiasz się, jakie mięsa przyrządzić w Święta? Wypróbuj miękkie roladki z indyka z farszem grzybowym w sosie chrzanowym. Twoi goście będą zachwyceni!Dowiedz się więcej!
łatwy
Śledź w sosie majonezowo-śmietanowym
Śledź w śmietanie to klasyk, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Oto sprawdzony przepis na śledzia w śmietanie z jabłkiem i cebulką.Dowiedz się więcej!
Sałatka śledziowa z burakiem i sosem tatarskim
Warto urozmaicić klasyczną sałatkę śledziową dodatkowym akcentem – nie tylko smakowym, ale i kolorystycznym. Sałatka wzbogacona pieczonym burakiem będzie się pięknie prezentować na świątecznym stole.Dowiedz się więcej!
łatwy
Sos chrzanowo-kaparowy do mięs pieczonych
Czy istnieje przepis na idealny sos do mięsa? Tak, my do mamy! Sprawdź, jak zrobić pyszny sos chrzanowo-kaparowy, który perfekcyjnie komponuje się ze smakiem pieczeni.Dowiedz się więcej!
łatwy
Młode ogórki faszerowane pastą twarogowo-chrzanową z szynką dojrzewającą
Pomysł na szybką przekąskę? Faszerowane ogórki! Pasta z twarogu i chrzanu w połączeniu z szynką parmeńską będzie doskonałym nadzieniem do chrupiących, świeżych ogórków. Taki zestaw idealnie sprawdzi się na imprezy i spotkania w gronie znajomych.Dowiedz się więcej!
Pizza z krewetkami i sosem białym
Krewetki i pizza? To zaskakujące, ale pyszne połączenie. Do tego kremowy biały sos, brokuły i pieczarki. Musisz tego spróbować!Dowiedz się więcej!
łatwy
Sos koniakowy do chrupiących warzyw
Aksamitny sos na bazie koniaku i majonezu to doskonały dip do świeżych warzyw. Można pokroić je w słupki i przegryzać podczas spotkania ze znajomymi czy spokojnego wieczoru w domowym zaciszu. Spróbuj!Dowiedz się więcej!
trudny
Terina z grzybów leśnych z majonezem cytrynowym
Terina, czyli pasztet z galaretą, to idealna wigilijna przekąska. Serwowana z majonezem nada się zarówno na kanapkę, jak i samodzielne danie. Dowiedz się więcej!