Kolacja

15 min
2 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Smażone grzyby po podlasku z sosem chrzanowym

Suszone grzyby w chrupiącej panierce, z pikantną nutą chrzanu do doskonały pomysł na urozmaicenie wigilijnego menu. Warto w ten wyjątkowy wieczór wykorzystać zebrane jesienią dary natury.Dowiedz się więcej!

45 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Roladki indycze z nadzieniem grzybowym podawane z sosem chrzanowym

Zastanawiasz się, jakie mięsa przyrządzić w Święta? Wypróbuj miękkie roladki z indyka z farszem grzybowym w sosie chrzanowym. Twoi goście będą zachwyceni!Dowiedz się więcej!

15 min
2 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Śledź w sosie majonezowo-śmietanowym

Śledź w śmietanie to klasyk, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Oto sprawdzony przepis na śledzia w śmietanie z jabłkiem i cebulką.Dowiedz się więcej!

80 min
3 porcje
poziom trudnosci łatwy

Sałatka śledziowa z burakiem i sosem tatarskim

Warto urozmaicić klasyczną sałatkę śledziową dodatkowym akcentem – nie tylko smakowym, ale i kolorystycznym. Sałatka wzbogacona pieczonym burakiem będzie się pięknie prezentować na świątecznym stole.Dowiedz się więcej!

10 min
1 porcja
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Sos chrzanowo-kaparowy do mięs pieczonych

Czy istnieje przepis na idealny sos do mięsa? Tak, my do mamy! Sprawdź, jak zrobić pyszny sos chrzanowo-kaparowy, który perfekcyjnie komponuje się ze smakiem pieczeni.Dowiedz się więcej!

20 min
28 porcji
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Młode ogórki faszerowane pastą twarogowo-chrzanową z szynką dojrzewającą

Pomysł na szybką przekąskę? Faszerowane ogórki! Pasta z twarogu i chrzanu w połączeniu z szynką parmeńską będzie doskonałym nadzieniem do chrupiących, świeżych ogórków. Taki zestaw idealnie sprawdzi się na imprezy i spotkania w gronie znajomych.Dowiedz się więcej!

120 min
6-8 porcji
poziom trudnosci łatwy

Pizza z krewetkami i sosem białym

Krewetki i pizza? To zaskakujące, ale pyszne połączenie. Do tego kremowy biały sos, brokuły i pieczarki. Musisz tego spróbować!Dowiedz się więcej!

5 min
1 porcja
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Sos koniakowy do chrupiących warzyw

Aksamitny sos na bazie koniaku i majonezu to doskonały dip do świeżych warzyw. Można pokroić je w słupki i przegryzać podczas spotkania ze znajomymi czy spokojnego wieczoru w domowym zaciszu. Spróbuj!Dowiedz się więcej!

60 min
5 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Terina z grzybów leśnych z majonezem cytrynowym

Terina, czyli pasztet z galaretą, to idealna wigilijna przekąska. Serwowana z majonezem nada się zarówno na kanapkę, jak i samodzielne danie. Dowiedz się więcej!