Kolacja
Pasztet z królika w cieście francuskim z sosem chrzanowo-żurawinowym
Pasztet z królika jest bardzo popularny, jednak niechętnie przygotowywany w domu. Nasza receptura na to wielkanocne danie jest przejrzysta i prosta w wykonaniu. Kremowy środek, otoczony chrupiącym ciastem francuskim z pewnością przypadnie do gustu świątecznym gościom. Całość skąpana w sosie chrzanowo-żurawinowym. Dowiedz się więcej!
trudny
Pieczeń rzymska z białej kiełbasy z sosem czosnkowym
To danie, które smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Serwować je można z ziemniakami, jako tradycyjny obiad, a także położyć na kanapkę lun zjeść samodzielnie. Możliwości jest wiele – wypróbuj je wszystkie i przygotuj wielkanocną pieczeń z sosem czosnkowym.Dowiedz się więcej!
trudny
Sałatka jajeczna w koszyczkach z ciasta filo
Sałatka jajeczna w oryginalnym wydaniu – w koszyczku z delikatnego, chrupiącego ciasta filo. To świetny pomysł nie tylko na święta, lecz także różnego rodzaju imprezy i spotkania.Dowiedz się więcej!
trudny
Zapiekanka z białej kiełbasy z cukinią pod beszamelem chrzanowym
Biała kiełbasa w formie zapiekanki? Czemu nie! Z dodatkiem cukinii i beszamelu będzie smakowała naprawdę wyjątkowo. To także oryginalny pomysł na wielkanocne menu.Dowiedz się więcej!
łatwy
Jajka w majonezie z kawiorem i kiełkami
Jajka w majonezie nie muszą zawsze smakować tak samo! Wypróbuj i zaskocz świątecznych gości!Dowiedz się więcej!
trudny
Pasztet staropolski z musem chrzanowo-jabłkowym
Pasztet to stały bywalec świątecznego stołu. Można przygotować różne wersje tego dania: mięsne lub warzywne. My polecamy przepis na tradycyjny staropolski pasztet i chrzanowo-jabłkowym aromacie. Spróbuj!Dowiedz się więcej!
trudny
Mini roladki po florencku z sosem szpinakowo-czosnkowym
Sposób na idealne roladki? Oto on! Mini roladki drobiowe, nadziewane szpinakiem, szynką i serem, skąpane w sosie szpinakowo-czosnkowym. To połączenie smaków z pewnością przypadnie Ci do gustu – spróbuj!Dowiedz się więcej!
łatwy
Sałatka z karczochami i sosem czosnkowym
Dla miłośników sałatek (i nie tylko) mamy przepis na pyszną kompozycję z karczochami, serem feta, pieczarkami i papryką. Co jeszcze warto dodać? Wyrazisty sos czosnkowy i dużo zielonych składników!Dowiedz się więcej!
Świąteczny rostbef
Wołowina to prawdziwie świąteczne mięso, które można przyrządzić na wiele sposobów. Nasza dzisiejsza propozycja to rostbef z patelni, a sekretem tego dania jest prawidłowo przeprowadzony proces smażenia.Dowiedz się więcej!