10 min
1 porcja
![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
Udostępnij:
![Sos chrzanowo-kaparowy do mięs pieczonych](https://szefsmaku.pl/wp-content/uploads/2019/06/augustynstudio_s1_1287www.jpg)
Czy istnieje przepis na idealny sos do mięsa? Tak, my do mamy! Sprawdź, jak zrobić pyszny sos chrzanowo-kaparowy, który perfekcyjnie komponuje się ze smakiem pieczeni.
Składniki
- Mosso Chrzan Delikatesowy 200 ml – 1 słoiczek
- Słodka śmietanka 18% – 500 ml
- Kapary marynowane – 2 łyżki
- Kurkuma – 1/2 łyżeczki
- Cukier – 1 łyżeczka
- Sól do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki połączyć w rondelku i doprowadzić do wrzenia. Ostrość sosu w razie potrzeby wzmocnić Chrzanem Delikatesowym Mosso – tradycyjnym lub osłabić śmietanką.
Sos używać na ciepło lub zimno do mięs pieczonych, jajek na twardo lub według własnego pomysłu.
Skomentuj lub zobacz komentarze