Młode ogórki faszerowane pastą twarogowo-chrzanową z szynką dojrzewającą

Młode ogórki faszerowane pastą twarogowo-chrzanową z szynką dojrzewającą

Pomysł na szybką przekąskę? Faszerowane ogórki! Pasta z twarogu i chrzanu w połączeniu z szynką parmeńską będzie doskonałym nadzieniem do chrupiących, świeżych ogórków. Taki zestaw idealnie sprawdzi się na imprezy i spotkania w gronie znajomych.

Składniki

  • Ogórki gruntowe małe – ok. 14 szt.
  • Twaróg półtłusty – 250 g
  • Mosso Chrzan Delikatesowy – 2 łyżki
  • Wędlina dojrzewająca plasterkowana ok. 80 g
  • Sól, pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. Ogórki dokładnie umyć, przeciąć wzdłuż na pół i łyżeczką wydrążyć gniazda nasienne z częścią miąższu. Wydrążony miąższ drobno posiekać, dodać do twarogu razem z Chrzanem Delikatesowym Mosso, solą i pieprzem.

    Całość dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną pastą nafaszerować ogórki, a na wierzch dekoracyjnie poukładać kawałki wędliny dojrzewającej.

Do tej potrawy pasuje

ilość porcji: 28
×