Kolacja
trudny
Pasztet staropolski z musem chrzanowo-jabłkowym
Pasztet to stały bywalec świątecznego stołu. Można przygotować różne wersje tego dania: mięsne lub warzywne. My polecamy przepis na tradycyjny staropolski pasztet i chrzanowo-jabłkowym aromacie. Spróbuj!Dowiedz się więcej!
trudny
Mini roladki po florencku z sosem szpinakowo-czosnkowym
Sposób na idealne roladki? Oto on! Mini roladki drobiowe, nadziewane szpinakiem, szynką i serem, skąpane w sosie szpinakowo-czosnkowym. To połączenie smaków z pewnością przypadnie Ci do gustu – spróbuj!Dowiedz się więcej!
łatwy
Sałatka z karczochami i sosem czosnkowym
Dla miłośników sałatek (i nie tylko) mamy przepis na pyszną kompozycję z karczochami, serem feta, pieczarkami i papryką. Co jeszcze warto dodać? Wyrazisty sos czosnkowy i dużo zielonych składników!Dowiedz się więcej!
Świąteczny rostbef
Wołowina to prawdziwie świąteczne mięso, które można przyrządzić na wiele sposobów. Nasza dzisiejsza propozycja to rostbef z patelni, a sekretem tego dania jest prawidłowo przeprowadzony proces smażenia.Dowiedz się więcej!
trudny
Zupa na bulionie rybnym z kawałkami ryb i chrzanem
Zupa rybna nie jest w Polsce popularnym daniem, jednak kto jej próbował ten wie, że potrafi zachwycić smakiem. Dziś krok po kroku opowiemy, jak przygotować bulion rybny i pyszną zupę z chrzanową nutą.Dowiedz się więcej!
Wieniec do świątecznego barszczyku (zamiast uszek)
Barszcz z uszkami do wigilijny klasyk, warto jednak spróbować czegoś nowego i przygotować… wieniec do barszczu. To pyszne ciasto z mięsny farszem, wyglądem przypominające właśnie wieniec. Pięknie się prezentuje i wyśmienicie smakuje!Dowiedz się więcej!
Ryba w cieście piwnym z sosem tatarskim
Ryba w chrupiącym, piwnym cieście to szybkie i naprawdę pyszne danie. Doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole, lecz także jako sycący obiad przez okrągły rok!Dowiedz się więcej!
trudny
Pierogi z farszem z indyka, żurawiny i chrzanu
Pierogi z indykiem, żurawiną i pikantną nutką chrzanu sprawią, że naprawdę poczujesz smak Świąt! Delikatne, indycze mięso doskonale doskonale komponuję się ze słodko-kwaśną żurawiną i ostrością chrzanu delikatesowego.Dowiedz się więcej!
trudny
Karczek pieczony w ziołach, nadziewany suszoną śliwką i morelą podawany z sosem chrzanowo-żurawinowym
Co położyć na świątecznym stole? Aromatyczny, pieczony karczek z owocowym nadzieniem będzie strzałem w dziesiątkę! Słodycz śliwki i moreli doskonale łączy się z ostrością chrzanu i wyjątkowym smakiem pieczonego mięsa.Dowiedz się więcej!