Udostępnij:
Polędwiczki w sosie musztardowym to świetny pomysł na weekendowy obiad. Do przygotowania użyliśmy Musztardy Stołowej MOSSO. Zainspiruj się tym MOSSOprzepisem!
Składniki
- Cebula – 1 sztuka
- Polędwiczka wieprzowa – 250 g
- Suszony rozmaryn – ½ łyżeczki
- Śmietana 30% – 200 g
- Musztarda Stołowa MOSSO – 2 łyżki
- Suszona natka pietruszki – ½ łyżeczki
- Sól i pieprz – do smaku
- Olej – 2 łyżki
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę pokrój w piórka.🧅
Mięso wyjmij z lodówki 30 minut przed planowanym smażeniem. Polędwiczkę oczyść, pokrój w plastry o grubości 2 centymetrów. Delikatnie rozgnieć włókna mięsa dłońmi. Dopraw mięso solą, pieprzem i pokruszonym rozmarynem.🌿
Na dużej patelni rozgrzej olej, ułóż plastry mięsa, smaż po 4 minuty z każdej strony i przełóż na talerz. Na patelnię dodaj cebulę, smaż kolejne 4 minuty.🥩
Wlej śmietanę, dodaj musztardę stołową MOSSO, dołóż mięso. Gotuj 2–3 minuty, aż sos zgęstnieje, a mięso dojdzie w środku. Dopraw sos do smaku solą, pieprzem oraz natką pietruszki. Podawaj z purée ziemniaczanym i ulubioną surówką.🍽️
Skomentuj lub zobacz komentarze