Żeberka w marynacie musztardowo-chrzanowej

Żeberka w marynacie musztardowo-chrzanowej

Wrzuć na rozgrzany do czerwoności rusz – żeberka w marynacie musztardowo-chrzanowej, a twoje podniebienie znajdzie się w siódmym niebie! Do przygotowania aromatycznych żeberek będziesz potrzebował/a sosu Mosso Musztardowo-Chrzanowego, ziół, szczypty soli i pieprzu. Przeczytaj i skosztuj sam/a!

Składniki

składniki:

  • Żeberka wieprzowe – 500 g
  • Liść laurowy – 2 sztuki
  • Ziele angielskie – 2 sztuki
  • Lubczyk – 2 gałązki
  • Rozmaryn – 1 gałązka
  • Czosnek – 2 ząbki
  • Sól – 1 łyżeczka
  • Mosso Sos Musztardowo-Chrzanowy – 5 łyżek\
  • Ketchup – 2 łyżki
  • Miód – 1 łyżka
  • Olej – 1 łyżka
  • Tymianek suszony – ½ łyżeczki

PRZYGOTOWANIE:

  1. Żeberka podziel na kawałki i przełóż do garnka. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, lubczyk, rozmaryn, czosnek i sól. Wlej tyle zimnej wody, aby zakryć całkowicie mięso. Przykryj i gotuj na niedużym ogniu godzinę lub dłużej, aż mięso będzie miękkie. Żeberka wyjmij z wody, osusz.

  2. Sos Musztardowo-Chrzanowy Mosso połącz z ketchupem, miodem, olejem i tymiankiem. Do tak powstałej marynaty włóż żeberka i marynuj przez godzinę.

  3. Żeberka grilluj po 5 minut z każdej strony, aż ładnie się zrumienią i będą chrupiące

Do tej potrawy pasują:

ilość porcji: 2
kuchnia amerykańska
Grill
pieczenie
×