Na co dzień
łatwy
Pieczone szparagi z nutką wasabi
Sezon na szparagi trwa w najlepsze! Skorzystaj z okazji i przygotuj pieczone szparagi, zawinięte z serem camembert i szynką parmeńską w kruche ciasto francuskie. Pikantna nutka wasabi nadaje szparagom wyrazistości i sprawia, że ta potrawa to prawdziwa rozkosz dla podniebienia!Dowiedz się więcej!
Tarta z pieczoną papryką
Tarta to doskonałe danie na spotkania w gronie rodziny i przyjaciół. Niewątpliwą zaletą tej potrawy jest możliwość podzielenia jej na wiele części i… eksperymentowanie ze składnikami! Na naszej dzisiejszej tarcie króluje papryka, czarne oliwki, ser feta i pyszny sos sezamowy. Musicie tego spróbować!Dowiedz się więcej!
łatwy
Mintaj z fasolką szparagową
Kto z nas nie lubi ryb? Mintaj w towarzystwie fasolki szparagowej to lekkie i świeże danie – idealne na lato!Dowiedz się więcej!
łatwy
„Oszukane” caldo verde
Caldo verde to portugalska zupa jarmużem. Zainspirowani tym oryginalnym smakiem stworzyliśmy własną wersję tego przepisu i dodaliśmy do zupy… kremowy sos sezamowy! Efekt jest fantastyczny!Dowiedz się więcej!
Żytni odrywany chlebek z pesto z wasabi
Chlebek z pesto z wasabi jest idealny na każdą okazję – na grilla, wytrawne śniadanie, a także jako szybka przekąska w ciągu dnia. Co ważne, nie trzeba go kroić co sprawia, doskonale sprawdzi się również na pikniku pod chmurką.Dowiedz się więcej!
Roladki z kurczaka ze śliwkami i boczkiem
Nie masz pomysłu na obiad? Podpowiadamy! Pyszne roladki z kurczaka ze śliwkami i boczkiem oraz sezamową nutą z pewnością przypadną do gustu wszystkim domownikom.Dowiedz się więcej!
łatwy
Tarta z cukinią i suszonymi pomidorami
Wytrawna tarta na kruchym spodzie z cukinią, suszonymi pomidorami i szpinakiem. Jest tak pyszna, że z pewnością nie skończy się na jednym kawałku! Dowiedz się więcej!
łatwy
Chłodnik ogórkowy
Chłodnik to idealna zupa na lato! Jaki smak wybrać? W naszym dzisiejszym menu znajdziecie przepis na chłodnik ogórkowy z pikantną nutą.Dowiedz się więcej!
łatwy
Smażone tofu z warzywami
Tofu tylko z pozory wydaje się trudnym produktem. Dobrze przyprawione i poddane odpowiedniej obróbce potrafi zaskoczyć! Spróbuj smażonego tofu z warzywami i aksamitną, sezamową nutą.Dowiedz się więcej!