Udostępnij:
Przepis na idealne Walentynki? Krewetki w sosie śmietanowo-chrzanowym z chrupiącą bagietką czosnkową. Krewetki to popularne afrodyzjaki, dlatego warto przyrządzić je w ten wyjątkowy dzień!
Składniki
- Krewetki – 500 g
- Mosso Chrzan Delikatesowy – 2 łyżki
- Śmietanka 30 % tł. – 250 ml
- Masło – 2 łyżki
- Pietruszka – pęczek
- Sól i pieprz do smaku
- Bagietka – 1 długa
- Masło – 100 g
- Czosnek – 3 ząbki
PRZYGOTOWANIE:
Bagietkę pokroić na kawałki. Masło wymieszać z posiekanym czosnkiem i 1 łyżką bardzo drobno posiekanej pietruszki. Posmarować bagietki i piec przez 10 minut w 200°C.
Krewetki rozmrozić (jeśli były mrożone) i osuszyć ręcznikiem papierowym. Podsmażyć na 2 łyżkach masła. Zalać śmietanką, dodać Chrzan Delikatesowy Mosso i gotować przez około 2 minuty, aż sos lekko się zagęści.
Na koniec dosypać świeżą posiekaną pietruszkę i zdjąć z kuchenki. Podawać z chrupiącymi bagietkami.
Skomentuj lub zobacz komentarze