Udostępnij:
Sezon grillowy w pełni rozpoczęty! Nie tylko kiełbasą i karkówką grill master żyję. Przepis z grillowanym kurczakiem i sosem czosnkowym zachwyci każdego fana grilla i kebabów, w dodatku jest prosty i bardzo smaczny!
Składniki
Składniki:
- Pierś kurczaka – 1 sztuka
- Mosso Musztarda Stołowa – 2 łyżeczki
- Przyprawa gyros – 1 łyżeczka
- Majonez – 1 łyżka
- Ostry sos chili – 5 kropel
- Sól – 3 szczypty
- Pita – 2 sztuki
- Ulubiona sałata – 2 garście
- Pomidor – 1 sztuka
- Ogórek gruntowy – 1 sztuka
- Cebula czerwona w piórkach –1 łyżka
- Mosso Sos Czosnkowy – 4 łyżki
PRZYGOTOWANIE:
Mięso przekrój wzdłuż na pół. Połącz musztardę, przyprawę gyros, majonez, sos chili i sól. Kurczaka nasmaruj marynatą i odstaw do lodówki na minimum 3 godziny.
Wyciągnij mięso 30 minut przed planowanym gotowaniem. Grilluj piersi po kilka minut z każdej strony, aż przestaną być surowe w środku. Mięso pokrój w cienkie
plastry.Chlebki opiecz przez kilkanaście sekund na grillu. Warzywa pokrój w plastry. Do każdego chlebka wlej łyżkę Sosu Czosnkowego Mosso, dodaj sałatę, mięso
i warzywa, polej resztą sosu. Podawaj od razu po przygotowaniu.
Skomentuj lub zobacz komentarze