![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
Udostępnij:
![Udka w boczku](https://szefsmaku.pl/wp-content/uploads/2023/06/DSC3319-1250x712.jpg)
Co można zrobić z udek kurczaka? Upiec je na grillu! Ten przepis podbije kubki smakowe twoich gości – grillowane udka w boczku. Nie wymaga ani dużo czasu, ani wielkich umiejętności. Wystarczy pieprz, sól, zioła, boczek i sos sojowy oraz Mosso Musztarda Sarepska – do smaku!
Składniki
składniki:
- Udka kurczaka – 6 sztuk
- Mosso Musztarda Stołowa – 2 łyżki + do podania
- Sok z cytryny – 1 łyżka
- Ketchup – 2 łyżki
- Miód – 2 łyżki
- Boczek surowy – 12 plastrów
- Rozmaryn suszony – ½ łyżeczki
- Pieprz – ¼ łyżeczki
- Sos sojowy – 2 łyżki
PRZYGOTOWANIE:
Mięso osusz, przełóż do pojemnika. Połącz musztardę, sok z cytryny, ketchup, miód, roztarty w palcach rozmaryn, pieprz i sos sojowy. Powstałą marynatą nasmaruj
kurczaka i odstaw do lodówki na całą noc.Wyjmij mięso godzinę przed planowanym grillowaniem. Każde udko zawiń ciasno w 2 plastry boczku i połóż na tacce do grillowania. Grilluj kilkanaście minut,
co jakiś czas odwracając kurczaka na drugą stronę. Podawaj z dodatkiem Musztardy Stołowej Mosso.
Skomentuj lub zobacz komentarze