Szaszłyki z pieczarek

Szaszłyki z pieczarek

Tak aromatyczne szaszłyki z pieczarek zrobisz z kilku składników, które na pewno posiadasz w domu. Do szaszłyków z pieczarek użyj Mosso Musztardy Czeskiej, dzięki niej szaszłyki wyjdą bardziej aromatyczne.

Składniki

Składniki:

  • Pieczarki – 500 g
  • Mosso Musztarda Czeska – 2 łyżki
  • Olej – 2 łyżki
  • Sok z cytryny – 1 łyżka
  • Czosnek – 1 ząbek
  • Ulubione świeże zioła (np. bazylia, oregano,
    rozmaryn) – 1 łyżka
  • Sól – ¼ łyżeczki
  • Pieprz – ¼ łyżeczki
  • Szpikulce do szaszłyków ( dodatkowo)

PRZYGOTOWANIE:

  1. Pieczarki przekrój na połówki. Musztardę połącz z olejem i sokiem z cytryny.
    Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane zioła, sól oraz pieprz. Powstałą
    marynatą natrzyj grzyby i odstaw do lodówki na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc

  2. Pieczarki nabij na szpikulce. Grilluj z każdej strony do zrumienienia.

Do tej potrawy pasują:

ilość porcji: 4
kuchnia polska
Grill
pieczenie
×