60 min
4 porcje
![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
Udostępnij:
![Szaszłyki z pieczarek](https://szefsmaku.pl/wp-content/uploads/2023/06/mosso_male-pliki-5.jpg)
Tak aromatyczne szaszłyki z pieczarek zrobisz z kilku składników, które na pewno posiadasz w domu. Do szaszłyków z pieczarek użyj Mosso Musztardy Czeskiej, dzięki niej szaszłyki wyjdą bardziej aromatyczne.
Składniki
Składniki:
- Pieczarki – 500 g
- Mosso Musztarda Czeska – 2 łyżki
- Olej – 2 łyżki
- Sok z cytryny – 1 łyżka
- Czosnek – 1 ząbek
- Ulubione świeże zioła (np. bazylia, oregano,
rozmaryn) – 1 łyżka - Sól – ¼ łyżeczki
- Pieprz – ¼ łyżeczki
- Szpikulce do szaszłyków ( dodatkowo)
PRZYGOTOWANIE:
Pieczarki przekrój na połówki. Musztardę połącz z olejem i sokiem z cytryny.
Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane zioła, sól oraz pieprz. Powstałą
marynatą natrzyj grzyby i odstaw do lodówki na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą nocPieczarki nabij na szpikulce. Grilluj z każdej strony do zrumienienia.
Skomentuj lub zobacz komentarze