![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
Udostępnij:
![Mini kebaby z grilla z sosem musztardowo-chrzanowym](https://szefsmaku.pl/wp-content/uploads/2019/06/augustynstudio_s1_1198www.jpg)
Masz ochotę na niecodzienne danie? Wypróbuj grillowane mini kebaby! To oryginalny pomysł na serwowanie mięsa mielonego – podane na długim patyku będzie wygodne do zjedzenia. Smak potrawy podkreśli wyrazisty sos musztardowo-chrzanowy.
Składniki
- Mięso mielone wołowo-wieprzowe – ½ kg
- Jajko – 1 szt.
- Średnia cebula – 1 szt.
- Czosnek – 3-4 ząbki
- Mąka – 1 łyżka
- Sól, pieprz, majeranek, ostra papryka do smaku
- Mosso Olej Mazowiecki – 3 łyżki
- Mosso Sos Musztardowo-Chrzanowy
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Pod koniec dodać drobno posiekany czosnek, mąkę i jeszcze chwilę podsmażyć, żeby mąka straciła surowy smak. Całość dodać do mięsa, dodać również jajka, przyprawy i dokładnie wyrobić.
Wyrobione mięso podzielić na 6 równych porcji, uformować zgrabne podłużne kotleciki i nadziać je na drewniane patyczki do szaszłyków.
Na posmarowany Olejem Mazowieckim Mosso ruszt lub tackę kładziemy posmarowane Olejem Mazowieckim Mosso mini kebaby i grillujemy ok. 20 minut, co jakiś czas obracając.
Podawać gorące z Sosem Musztardowo-Chrzanowym.
Skomentuj lub zobacz komentarze