Jajka na 3 sposoby

Jajka na 3 sposoby

Przepis na jajka na 3 sposoby może wydawać się banalny, ale w naszej odsłonie jest czymś, co na długo pozostanie w Waszej pamięci! Dodaliśmy mu odrobinę charakteru i smaku z Majonezem Napoleońskim MOSSO, Chrzanem Delikatesowym MOSSO i słoneczną Musztardą Sarepską MOSSO! Koniecznie spróbujcie.

Składniki

PRZYGOTOWANIE:

  1. Jajka ugotuj na twardo. Przełóż do miski z zimną wodą. Przestudź, obierz i przekrój na pół. Wydrąż żółtka do miski, utrzyj je za pomocą widelca. Dodaj Majonez Napoleoński MOSSO, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Następnie masę rozłóż do trzech misek.

  2. Suszone pomidory, łososia i szynkę bardzo drobno posiekaj.

  3. Do pierwszej miski dodaj pomidory, dopraw solą i pieprzem, a następnie wymieszaj. Masą nadziej 8 połówek jajek.

  4. Do drugiej miski dodaj szynkę oraz Chrzan Delikatesowy MOSSO. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Masą nadziej 8 połówek jajek.

  5. Do trzeciej miski dodaj łososia oraz Musztardę Sarepską MOSSO, następnie dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Masą ponownie nadziej 8 połówek jajek.

  6. Jajka ułóż na półmiskach i dowolnie udekoruj. Przed podaniem schłodź w lodówce!

czas potrzebny: 25 minut
ilość porcji: 4
kuchnia polska
×