Udostępnij:
Przepis na jajka na 3 sposoby może wydawać się banalny, ale w naszej odsłonie jest czymś, co na długo pozostanie w Waszej pamięci! Dodaliśmy mu odrobinę charakteru i smaku z Majonezem Napoleońskim MOSSO, Chrzanem Delikatesowym MOSSO i słoneczną Musztardą Sarepską MOSSO! Koniecznie spróbujcie.
Składniki
- Jajka – 12 sztuk
- Suszone pomidory – 80 g
- Szynka konserwowa – 100 g
- Łosoś wędzony na zimno – 100 g
- Majonez Napoleoński MOSSO – 6 łyżek
- Chrzan Delikatesowy MOSSO – 2 łyżeczki
- Musztarda Sarepska MOSSO – 1 łyżeczka
- Sól – do smaku
- Pieprz – do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Jajka ugotuj na twardo. Przełóż do miski z zimną wodą. Przestudź, obierz i przekrój na pół. Wydrąż żółtka do miski, utrzyj je za pomocą widelca. Dodaj Majonez Napoleoński MOSSO, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Następnie masę rozłóż do trzech misek.
Suszone pomidory, łososia i szynkę bardzo drobno posiekaj.
Do pierwszej miski dodaj pomidory, dopraw solą i pieprzem, a następnie wymieszaj. Masą nadziej 8 połówek jajek.
Do drugiej miski dodaj szynkę oraz Chrzan Delikatesowy MOSSO. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Masą nadziej 8 połówek jajek.
Do trzeciej miski dodaj łososia oraz Musztardę Sarepską MOSSO, następnie dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Masą ponownie nadziej 8 połówek jajek.
Jajka ułóż na półmiskach i dowolnie udekoruj. Przed podaniem schłodź w lodówce!
Skomentuj lub zobacz komentarze