Kebab z grillowanym kurczakiem i sosem czosnkowym

Kebab z grillowanym kurczakiem i sosem czosnkowym

Sezon grillowy w pełni rozpoczęty! Nie tylko kiełbasą i karkówką grill master żyję. Przepis z grillowanym kurczakiem i sosem czosnkowym zachwyci każdego fana grilla i kebabów, w dodatku jest prosty i bardzo smaczny!

Składniki

Składniki:

PRZYGOTOWANIE:

  1. Mięso przekrój wzdłuż na pół. Połącz musztardę, przyprawę gyros, majonez, sos chili i sól. Kurczaka nasmaruj marynatą i odstaw do lodówki na minimum       3 godziny.

  2. Wyciągnij mięso 30 minut przed planowanym gotowaniem. Grilluj piersi po kilka minut z każdej strony, aż przestaną być surowe w środku. Mięso pokrój w cienkie
    plastry.

  3. Chlebki opiecz przez kilkanaście sekund na grillu. Warzywa pokrój w plastry. Do każdego chlebka wlej łyżkę Sosu Czosnkowego Mosso, dodaj sałatę, mięso
    i warzywa, polej resztą sosu. Podawaj od razu po przygotowaniu.

ilość porcji: 2
kuchnia turecka
Grill
pieczenie
×