Grillowane bataty z fetą i sosem czosnkowym

grillowane bataty. bataty z fetą, wege grill, mosso sos czosnkowy

Wege grill to nie tylko sałatka! Słodycz grillowanych plastrów batatów doskonale komponuje się ze słonym smakiem fety. Z pewnością zachwycą również mięsożerców. Spróbuj!

Składniki

  • Bataty – 2-3 sztuki
  • Mosso Sos Czosnkowy
  • Ser feta – 150 g
  • Mieszanka młodych listków – 1 szklanka
  • Pomidorki cherry – 2 garście
  • Zioła prowansalskie – 1 łyżka

PRZYGOTOWANIE BATATÓW:

  1. Bataty umyć i gotować przez 20 minut w lekko osolonej wodzie. Odlać wodę i odstawić do wystudzenia. Pokroić wzdłuż w 1 cm plastry.

  2. Pomidorki pokroić w plastry. Ser pokruszyć lub pokroić w drobną kostkę.

  3. Grill rozgrzać i grillować z obu stron pokrojone bataty. Podawać z Sosem Czosnkowym Mosso oraz przygotowanymi dodatkami.

Do tej potrawy pasują

ilość porcji: 2-3
×