Grillowane kotlety schabowe

Grillowane kotlety schabowe

Grillowanie to nie tylko wrzucenie na ruszt kiełbasy, karkówki, czy szaszłyków. Poznaj przepis na soczyste i aromatyczne grillowane kotlety schabowe! Przygotujesz je w niespełna 30 minut! Proste i pyszne spróbuj sam!

Składniki

składniki:

PRZYGOTOWANIE:

  1. Schab pokrój w plastry o grubości 1,5 cm, oprósz solą.

  2. Połącz Sos Musztardowo-Chrzanowy Mosso, olej, przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek i pieprz. Powstałą marynatą natrzyj mięso i odstaw do lodówki
    na 24 godziny.

  3. Mięso wyjmij z lodówki godzinę przed planowanym grillowaniem. Zdejmij nadmiar marynaty ze schabu. Grilluj mięso po kilka minut z każdej strony, aż przestanie
    być surowe w środku. Podawaj z Sosem Musztardowo- Chrzanowym Mosso.

Do tej potrawy pasują:

ilość porcji: 4
kuchnia polska
Grill
pieczenie
×