Warzywa podsmażane na majonezie

Warzywa smażone na majonezie - z makaronem

Warzywa w lekkim sosie z majonezu oraz makaronem, świetnie sprawdzą się jako obiad czy lunch do pracy. Sprawdź prosty przepis!

Składniki

  • Cukinia – 350 g
  • Cebula – 150 g
  • Marchew – 250 g
  • Czerwona papryka – 1 sztuka
  • Mosso Majonez Napoleoński – 4 łyżki
  • Szczypiorek – 1 pęczek
  • Sól i pierz – do smaku

Dodatki:

  • Makaron, np. tagliatelle lub penne – 300 g
  • Orzechy włoskie – 50 g
  • Natka pietruszki

PRZYGOTOWANIE:

  1. Warzywa umyć, posiekać w piórka cebulę. Cukinię i marchew pokroić w półtalarki. Paprykę w cienkie paski.

  2. Na rozgrzaną patelnię dodać 3 łyżki Majonezu Napoleońskiego Mosso. Podsmażać cebulę z marchewką, następnie dodać pozostałe warzywa i smażyć przez kilka minut, ciągle mieszając.

  3. W tym czasie ugotować w osolonej wodzie makaron. Pod koniec smażenia dodać kolejną łyżkę majonezu i wymieszać.

  4. Warzywa wraz z powstałym sosem nakładać porcjami na ugotowany makaron. Na koniec posypać posiekanymi orzechami włoskimi i natką świeżej pietruszki.

Do tej potrawy pasuje

ilość porcji: 4-6
×