Wrap z kurczakiem i mango

Wrap z kurczakiem i mango

Szybka i prosta kuchnia meksykańska. Mango o(d)żywia, dodaje kolorów i oczywiście słodkości daniu. Wrap idealnie nadaje się na lunch do pracy lub przekąskę podczas imprezy domowej. Na jednym wrapie się skończymy!

SKŁADNIKI:

  • tortille pszenne pełnoziarniste – 4 szt.
  • Mosso Sos Musztardowo-Chrzanowy – 2 łyżki 
  • pierś z kurczaka – ok 300 g
  • mango – 1 szt.
  • sałata rzymska – 1 główka
  • papryka czerwona – ½ szt.
  • zielona cebulka
  • natka pietruszki
  • Mosso Ketchup Premium Łagodny – 2 łyżki
  • Mosso Olej Mazowiecki do smażenia
  • sól, pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. Pierś z kurczaka pokroić w podłużne paski o szerokości ok. 2-3 cm. Przyprawić solą i pieprzem.

  2. Usmażyć na złoty kolor na rozgrzanej patelni z dodatkiem Oleju Mazowieckiego Mosso.

  3. Dodać dwie łyżki Ketchupu Premium Mosso Łagodnego, dokładnie zamieszać i smażyć jeszcze przez kilkadziesiąt sekund do czasu, aż ketchup się skarmelizuje i utworzy na mięsie glazurę. Usmażone mięso przestudzić i pokroić na cienkie kawałki o grubości ok. 0,5 cm

  4. Mango obrać ze skóry, oddzielić miąższ od pestki i pokroić w podłużne słupki o grubości ok. 0,5 cm. Paprykę pokroić w podłużne pask

  5. Tortille podgrzać lekko na suchej patelni. Na tortilli ułożyć 3-4 liście sałaty, na nich mięso z kurczaka. Dodać 3-4 łyżeczki Sosu Mustardowo-Chrzanowego Mosso. Dodać mango, paprykę, posiekaną zieloną cebulkę i natkę pietruszki

  6. Tortillę zwinąć z obu stron w taki sposób, aby utworzyła się kieszonka i wszystkie składniki znalazły się w jej środku. 

  7. Na koniec węższy koniec tortilli podwinąć, tak by dolna część wrapa była szczelnie zamknięta. To bardzo ułatwi jedzenie.

przygotowania: 20 minut
ilość porcji: 4
×