Udostępnij:
Warzywa w lekkim sosie z majonezu oraz makaronem, świetnie sprawdzą się jako obiad czy lunch do pracy. Sprawdź prosty przepis!
Składniki
- Cukinia – 350 g
- Cebula – 150 g
- Marchew – 250 g
- Czerwona papryka – 1 sztuka
- Mosso Majonez Napoleoński – 4 łyżki
- Szczypiorek – 1 pęczek
- Sól i pierz – do smaku
Dodatki:
- Makaron, np. tagliatelle lub penne – 300 g
- Orzechy włoskie – 50 g
- Natka pietruszki
PRZYGOTOWANIE:
Warzywa umyć, posiekać w piórka cebulę. Cukinię i marchew pokroić w półtalarki. Paprykę w cienkie paski.
Na rozgrzaną patelnię dodać 3 łyżki Majonezu Napoleońskiego Mosso. Podsmażać cebulę z marchewką, następnie dodać pozostałe warzywa i smażyć przez kilka minut, ciągle mieszając.
W tym czasie ugotować w osolonej wodzie makaron. Pod koniec smażenia dodać kolejną łyżkę majonezu i wymieszać.
Warzywa wraz z powstałym sosem nakładać porcjami na ugotowany makaron. Na koniec posypać posiekanymi orzechami włoskimi i natką świeżej pietruszki.
Skomentuj lub zobacz komentarze