Przekąska/ przystawka
Terrina z łososiem i jajkiem
Serowa terina z łososiem i jajkiem będzie powiewem świeżości na wielkanocnym stole. Doskonale sprawdzi się jako dodatek na kanapkę czy samodzielna przekąska. Spróbuj!Dowiedz się więcej!
Wegetariański pasztet z ciecierzycy
Wegetariańskie menu na Wielkanoc nie musi być nudne! Dowodem na to niech będzie przepis na pasztet z ciecierzycy z dodatkiem suszonych pomidorów. Gwarantujemy, że zasmakuje również mięsożercom. Spróbuj!Dowiedz się więcej!
Krewetki z bagietką czosnkową i chrzanem
Przepis na idealne Walentynki? Krewetki w sosie śmietanowo-chrzanowym z chrupiącą bagietką czosnkową. Krewetki to popularne afrodyzjaki, dlatego warto przyrządzić je w ten wyjątkowy dzień!Dowiedz się więcej!
trudny
Faworki z majonezem
Tłusty Czwartek za pasem! To najlepszy moment, by przygotować pyszne i chrupiące faworki! Delikatne chrusty obsypane cukrem pudrem to dla wielu wspomnienie z dzieciństwa. Z naszym przepisem bez trudu przygotujesz je we własnej kuchni. Dowiedz się więcej!
trudny
Domowe sajgonki z sosem majonezowym
Sajgonki z krewetkami to świetny przepis na domówkę w gronie znajomych lub spokojny wieczór z ulubionym serialem. Jedno jest pewne – w towarzystwie sosu majonezowego z chili sprawiają, że ciężko przestać je jeść.Dowiedz się więcej!
trudny
Zimne nóżki z chrzanem
Zimne nóżki to tradycyjny polski przysmak. Warto wrócić do tego przepisu i zaserwować klasyczne mięsno-warzywne galaretki – nadchodzące święta są do tego idealną okazją. Wypróbuj nasz przepis na te sprawdzone przekąski!Dowiedz się więcej!
trudny
Kieszonki z ciasta francuskiego z nadzieniem grzybowo-orzechowym
Ciasto francuskie to produkt, z którego można przygotować mnóstwo przysmaków. Nasza propozycja to kieszonki z grzybowym nadzieniem – doskonale nadadzą się zarówno na wigilijny stół, jak i na imprezę w formie przekąski. Dodatkowo są szybkie i proste w przygotowaniu. Spróbuj!Dowiedz się więcej!
Wigilijna kapusta z grzybami i chrzanem
Święta coraz bliżej! Podkręć smak tradycyjnej kapusty z grzybami pikantną nutą chrzanu. Dzięki temu nadasz jej wyrazistego smaku i zaskoczysz domowników. Spróbuj!Dowiedz się więcej!
łatwy
Sałatka warstwowa z tuńczykiem i jajkiem
Sałatka warstwowa nie tylko wyśmienicie smakuje, ale też pięknie się prezentuje, dlatego warto przygotować ją w przezroczystym naczyniu. Połączenie tuńczyka z jajkiem zawsze się sprawdza, a dodatek sera, warzyw i majonezu podbija smak potrawy.Dowiedz się więcej!