Przekąska/ przystawka

15 min
4 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Jajka w majonezie z kawiorem i kiełkami

Jajka w majonezie nie muszą zawsze smakować tak samo! Wypróbuj i zaskocz świątecznych gości!Dowiedz się więcej!

90 min
8 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Pasztet staropolski z musem chrzanowo-jabłkowym

Pasztet to stały bywalec świątecznego stołu. Można przygotować różne wersje tego dania: mięsne lub warzywne. My polecamy przepis na tradycyjny staropolski pasztet i chrzanowo-jabłkowym aromacie. Spróbuj!Dowiedz się więcej!

45 min
poziom trudnosci łatwy

Cebule faszerowane kaszanką z jabłkiem

Czy kaszanka może zaskoczyć? Oczywiście! Szczególnie podana w formie nadzienia do cebuli. Wypróbuj ten oryginalny pomysł i zaserwuj faszerowane cebule, które zaskoczą nawet największych miłośników dań mięsnych.Dowiedz się więcej!

50 min
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Mini roladki po florencku z sosem szpinakowo-czosnkowym

Sposób na idealne roladki? Oto on! Mini roladki drobiowe, nadziewane szpinakiem, szynką i serem, skąpane w sosie szpinakowo-czosnkowym. To połączenie smaków z pewnością przypadnie Ci do gustu – spróbuj!Dowiedz się więcej!

15 min
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Sałatka z karczochami i sosem czosnkowym

Dla miłośników sałatek (i nie tylko) mamy przepis na pyszną kompozycję z karczochami, serem feta, pieczarkami i papryką. Co jeszcze warto dodać? Wyrazisty sos czosnkowy i dużo zielonych składników!Dowiedz się więcej!

60 min
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Ziemniaki faszerowane łososiem

Uwielbiasz ryby? Oto pomysł na oryginalne danie z tym składnikiem – ziemniaki faszerowane łososiem i kaparami. Wypróbuj nasz przepis i zaskocz domowników!Dowiedz się więcej!

30 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci poziom trudnosci trudny

Świąteczny rostbef

Wołowina to prawdziwie świąteczne mięso, które można przyrządzić na wiele sposobów. Nasza dzisiejsza propozycja to rostbef z patelni, a sekretem tego dania jest prawidłowo przeprowadzony proces smażenia.Dowiedz się więcej!

120 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci poziom trudnosci trudny

Wieniec do świątecznego barszczyku (zamiast uszek)

Barszcz z uszkami do wigilijny klasyk, warto jednak spróbować czegoś nowego i przygotować… wieniec do barszczu. To pyszne ciasto z mięsny farszem, wyglądem przypominające właśnie wieniec. Pięknie się prezentuje i wyśmienicie smakuje!Dowiedz się więcej!

90 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Pierogi z farszem z indyka, żurawiny i chrzanu

Pierogi z indykiem, żurawiną i pikantną nutką chrzanu sprawią, że naprawdę poczujesz smak Świąt! Delikatne, indycze mięso doskonale doskonale komponuję się ze słodko-kwaśną żurawiną i ostrością chrzanu delikatesowego.Dowiedz się więcej!