Przekąska/ przystawka
Grillowane mini bagietki faszerowane warzywami z ketchupem
Szybka i prosta przekąska przed daniem głównym z grilla? Mini bagietki! Świeże warzywa i przyprawy pozwolą zaostrzyć apetyt na danie główne.Dowiedz się więcej!
trudny
Filety minogne z Sosem Musztardowo-Chrzanowym
Wyborne danie z kuchni francuskiej, w którym najważniejsze jest mięso. Nasza propozycja zawiera też boczek, który dodaje wyrazistego smaku potrawie. Warto wypróbować z sosem i świeżymi ziołami.Dowiedz się więcej!
Pieczarki i pomidory faszerowane serem pleśniowym i krewetkami
Szybka, warzywna, ale wytrawna przystawka dla znajomych? Faszerowane pieczarki i pomidory (co kto lubi!) z krewetkami sprostają wyzwaniu. Ser pleśniowy dodaje ostrości potrawie. Pokochasz je za szybkie przygotowanie.Dowiedz się więcej!
Grillowane zielone szparagi z jajkiem i sosem musztardowo-śmietanowym
To absolutny klasyk – szparagi z jakiem sadzonym. Kto nigdy nie próbował, ten koniecznie powinien przygotować to danie choć raz w życiu. Jajka dodadzą energii na cały dzień, a szparagi nowego niebanalnego smaku! Nasz przepis kryje jeszcze kilka niespodzianek, więc koniecznie do niego zajrzyj.Dowiedz się więcej!
łatwy
Sałatka z grillowanym kurczakiem
Słodka kompozycja sałatki z grillowanym kurczakiem może zaskoczyć! Wszystko za sprawą melona i miodu – to właśnie te składniki nadają sałatce słodkiego posmaku. Całości dopełniają cukinia, pomidorki oraz – dla równowagi – sok z cytryny. Danie można udekorować jadalnymi kwiatami.Dowiedz się więcej!
łatwy
Ślimaczki z białej kiełbasy
Zawijańce z cienkiej białej kiełbaski to idealna propozycja na grilla. Wystarczy dokładnie spiąć patyczkami mięso oraz… przygotować grillową sałatkę. Pyszne danie będzie gotowe w 20 minut.Dowiedz się więcej!
Szaszłyki z krewetek
Krewetki tylko z pozoru są trudnym produktem. W rzeczywistości można z nich przyrządzić proste i szybkie danie, na przykład pyszne szaszłyki z prostą sałatką z rukoli i pomidorków koktajlowych, z dodatkiem sosu czosnkowego.Dowiedz się więcej!
Wiosenna sałatka z nowalijek z awokado i winegretem czosnkowym
Wiosna budzi się do życia, a wraz z nią dojrzewają rośliny. Warto przygotować z nich sałatkę, która będzie złożona z darów natury. Co można wykorzystać? Groszek, cukinię i młodą sałatę – niech wiosna zagości na talerzu!Dowiedz się więcej!
łatwy
Ślimaczki z ciasta francuskiego z sosem musztardowo-chrzanowym
Ciasto francuskie to niezwykle wdzięczny produkt – smakuje doskonale zarówno w wersji wytrawnej, jak i na słodko. Nasza dzisiejsza propozycja to zawijańce z serem, szynką, papryką i oliwkami, z dodatkiem wyrazistego sosu musztardowo-chrzanowego.Dowiedz się więcej!