15 min
3 porcje
![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
Udostępnij:
![Wiosenna sałatka z nowalijek z awokado i winegretem czosnkowym](https://szefsmaku.pl/wp-content/uploads/2019/06/mosso-salatnowali-02www.jpg)
Wiosna budzi się do życia, a wraz z nią dojrzewają rośliny. Warto przygotować z nich sałatkę, która będzie złożona z darów natury. Co można wykorzystać? Groszek, cukinię i młodą sałatę – niech wiosna zagości na talerzu!
Składniki
- Młode liście sałat mix – 100 g (1 paczka)
- Pomidorki koktajlowe – 12 szt.
- Jajka przepiórcze – 16 szt.
- Awokado – 1 szt.
- Kiełki groszku – 1 garść
- Młoda cukinia – ½ szt.
- Mosso Sos Czosnkowy – 3 łyżki
- Sok jabłkowy – 100 ml
PRZYGOTOWANIE:
Do miseczek wyłożyć mix sałat, przekrojone na cztery części pomidorki, połówki ugotowanych jajek przepiórczych, cząstki awokado, kiełki groszku i pokrojoną w paseczki cukinię. Sos Czosnkowy Mosso połączyć z sokiem jabłkowym i skropić nim sałatki.
Skomentuj lub zobacz komentarze