Danie główne

2:10 min
2 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Żeberka w marynacie musztardowo-chrzanowej

Wrzuć na rozgrzany do czerwoności rusz - żeberka w marynacie musztardowo-chrzanowej, a twoje podniebienie znajdzie się w siódmym niebie! Do przygotowania aromatycznych żeberek będziesz potrzebował/a sosu Mosso Musztardowo-Chrzanowego, ziół, szczypty soli i pieprzu. Przeczytaj i skosztuj sam/a!

30 min
4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Grillowane kotlety schabowe

Grillowanie to nie tylko wrzucenie na ruszt kiełbasy, karkówki, czy szaszłyków. Poznaj przepis na soczyste i aromatyczne grillowane kotlety schabowe! Przygotujesz je w niespełna 30 minut! Proste i pyszne spróbuj sam!

40 min
3 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Udka w boczku

Co można zrobić z udek kurczaka? Upiec je na grillu! Ten przepis podbije kubki smakowe twoich gości - grillowane udka w boczku. Nie wymaga ani dużo czasu, ani wielkich umiejętności.  Wystarczy pieprz, sól, zioła, boczek i sos sojowy oraz Mosso Musztarda Sarepska - do smaku!

60 min
3 porcje
poziom trudnosci łatwy

Skrzydełka BBQ

Te skrzydełka w aromatycznym sosie BBQ zrobisz z kilku dostępnych składników. Do marynaty użyj Mosso Musztardy Czeskiej, dzięki niej skrzydełka wyjdą bardzo aromatyczne.

120 min
3-4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Mini burgery

Efektowne i pyszne mini burgery z domowymi bułeczkami, które przygotujesz w kilka chwil w formie na muffiny. Przepis przygotowała dla nas Ania @jedz.pysznie

6-8 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Pieczony boczek z majonezem i majerankiem

Soczysty pieczony boczek z dodatkiem aromatycznych przypraw, świetnie sprawdza się jako pomysł na główne danie podczas uroczystego obiadu, ale można go jeść również na zimno – jako dodatek do kanapek czy sałatek.Dowiedz się więcej!

50 min
2-4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Ryba zapiekana ze szpinakiem w sosie majonezowo-serowym

Jeśli masz ochotę na pyszne świąteczne danie, które nie wymaga godzin spędzonych w kuchni, to ryba zapiekana w sosie majonezowo-serowym sprawdzi się idealnie. Do tego przepisu możesz użyć każdej ryby o białym mięsie np. dorsz, sandacz, halibut.   Dowiedz się więcej!

40 min
5 porcji
poziom trudnosci łatwy

Karp w migdałowej panierce z majonezem

Tradycyjne świąteczne danie przygotowane w nieco inny sposób. Karpia smażonego w panierce z płatków kukurydzianych i migdałów można serwować z ziemniakami i surówką lub jako dodatek do pieczywa.Dowiedz się więcej!

150 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Kaczka pieczona z jabłkami i majonezem

Kaczka nadziewana jabłkami to klasyczne polskie danie, idealne na świąteczny stół. Jej wyraziste mięso dobrze komponuje się z kwaśnymi owocami. Można ją serwować z ziemniakami, kopytkami czy kluskami śląskimi.Dowiedz się więcej!