Danie główne
trudny
Żeberka w marynacie musztardowo-chrzanowej
Wrzuć na rozgrzany do czerwoności rusz - żeberka w marynacie musztardowo-chrzanowej, a twoje podniebienie znajdzie się w siódmym niebie! Do przygotowania aromatycznych żeberek będziesz potrzebował/a sosu Mosso Musztardowo-Chrzanowego, ziół, szczypty soli i pieprzu. Przeczytaj i skosztuj sam/a!
Grillowane kotlety schabowe
Grillowanie to nie tylko wrzucenie na ruszt kiełbasy, karkówki, czy szaszłyków. Poznaj przepis na soczyste i aromatyczne grillowane kotlety schabowe! Przygotujesz je w niespełna 30 minut! Proste i pyszne spróbuj sam!
trudny
Udka w boczku
Co można zrobić z udek kurczaka? Upiec je na grillu! Ten przepis podbije kubki smakowe twoich gości - grillowane udka w boczku. Nie wymaga ani dużo czasu, ani wielkich umiejętności. Wystarczy pieprz, sól, zioła, boczek i sos sojowy oraz Mosso Musztarda Sarepska - do smaku!
Skrzydełka BBQ
Te skrzydełka w aromatycznym sosie BBQ zrobisz z kilku dostępnych składników. Do marynaty użyj Mosso Musztardy Czeskiej, dzięki niej skrzydełka wyjdą bardzo aromatyczne.
Mini burgery
Efektowne i pyszne mini burgery z domowymi bułeczkami, które przygotujesz w kilka chwil w formie na muffiny. Przepis przygotowała dla nas Ania @jedz.pysznie
trudny
Pieczony boczek z majonezem i majerankiem
Soczysty pieczony boczek z dodatkiem aromatycznych przypraw, świetnie sprawdza się jako pomysł na główne danie podczas uroczystego obiadu, ale można go jeść również na zimno – jako dodatek do kanapek czy sałatek.Dowiedz się więcej!
Ryba zapiekana ze szpinakiem w sosie majonezowo-serowym
Jeśli masz ochotę na pyszne świąteczne danie, które nie wymaga godzin spędzonych w kuchni, to ryba zapiekana w sosie majonezowo-serowym sprawdzi się idealnie. Do tego przepisu możesz użyć każdej ryby o białym mięsie np. dorsz, sandacz, halibut. Dowiedz się więcej!
Karp w migdałowej panierce z majonezem
Tradycyjne świąteczne danie przygotowane w nieco inny sposób. Karpia smażonego w panierce z płatków kukurydzianych i migdałów można serwować z ziemniakami i surówką lub jako dodatek do pieczywa.Dowiedz się więcej!
trudny
Kaczka pieczona z jabłkami i majonezem
Kaczka nadziewana jabłkami to klasyczne polskie danie, idealne na świąteczny stół. Jej wyraziste mięso dobrze komponuje się z kwaśnymi owocami. Można ją serwować z ziemniakami, kopytkami czy kluskami śląskimi.Dowiedz się więcej!