Szaszłyki warzywne z tofu marynowanym w Sosie Ketchupowo-Musztardowym

Szaszłyki warzywne z tofu marynowanym w Sosie Ketchupowo-Musztardowym

Składniki

  • Wędzone tofu – 300 g
  • Sos Ketchupowo – Musztardowy MOSSO – 2 łyżki
  • Cukinia – 1 szt.
  • Czerwone cebule – 4 szt. małe
  • Papryka – 1 szt.
  • Oliwa z oliwek – 1 łyżka
  • Sól, pieprz – do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. Tofu kroimy w 2-3 cm kostkę i obtaczamy w Sosie Ketchupowo-Musztardowym MOSSO. Odstawiamy do lodówki.

  2. Cebule obieramy i kroimy na połówki, cukinię w półplasterki, paprykę w 3 cm kostkę.

  3. Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian tofu, czerwoną cebulę, paprykę i cukinię.

  4. Polewamy delikatnie oliwą z oliwek, posypujemy solą i pieprzem i grillujemy 10-15 minut. Możemy to zrobić w elektrycznym grillu lub klasycznym. Opcjonalnie można upiec szaszłyki w 180*C w funkcji grilla około 20 minut.

Do tej potrawy pasują:

czas potrzebny: 30 minut
ilość porcji: 3
Grill
smażenie
×