![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
Udostępnij:
![Smażony ser](https://szefsmaku.pl/wp-content/uploads/2024/04/DSC0450-1250x712.jpg)
Smażony ser z frytkami i sosem tatarskim to jedno z najbardziej lubianych dań kuchni czeskiej. Jak go zrobić w domu. W tym przepisie dokładnie to opisujemy! Przygotuj smażony kotlet serowy i podaj go z naszym Sosem Tatarskim MOSSO, dla podkręcenia smaku!
Składniki
- Ser gouda – 300 g
- Jajko – 2 sztuki
- Mąka pszenna – 40 g
- Bułka tarta – 200 g
- Olej – 2 szklanki
- Sos Tatarski MOSSO – do podania
PRZYGOTOWANIE:
Ser pokrój w plastry o grubości 1 cm. Jajka wbij do miski, roztrzep widelcem.
Każdy plaster sera obtocz w mące. Następnie zanurz w jajku i panieruj w bułce tartej. Ponownie zanurz w jajku i obtocz w bułce. Panierowany ser włóż do lodówki na 15 minut.
Na patelni z grubym dnem rozgrzej olej. Delikatnie ułóż plastry sera. Smaż po kilka minut z każdej strony na złoty kolor. Przełóż na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Panierowany ser podawaj na ciepło z dodatkiem Sosu Tatarskiego MOSSO i ulubionej sałatki.
Skomentuj lub zobacz komentarze