Danie główne
łatwy
Smażony ser
Smażony ser z frytkami i sosem tatarskim to jedno z najbardziej lubianych dań kuchni czeskiej. Jak go zrobić w domu. W tym przepisie dokładnie to opisujemy! Przygotuj smażony kotlet serowy i podaj go z naszym Sosem Tatarskim MOSSO, dla podkręcenia smaku!
Bao z szarpaną wołowiną i marynowaną marchewką
Bułeczki bao (baozi) oryginalnie pochodzą z Chin, ale są bardzo popularna w większości państw azjatyckich. Ich sekretem jest delikatne ciasto parowane na parze. My bułeczki podajemy z pyszną wołowiną i Sosem Ketchupowo-Musztardowym MOSSO. Spróbujesz?
łatwy
Chrupiące ziemniaki z sosem keczupowo-musztardowym
Genialne „smash potatoes” podane z sosem keczupowo-musztardowym. Te ziemniaczki są pyszny daniem samym w sobie, ale będą też idealnym dodatkiem do potraw grillowych, do mięsa czy ryb. Chrupiące upieczone ziemniaczki podaj z naszym pysznym Sosem Ketchupowo-Musztardowym MOSSO. Sos ten doskonale pasuje do warzyw i dań mięsnych.
trudny
Kaczka z puree ziemniaczanym z chrzanem
Kaczka z puree ziemniaczanym z chrzanem, to klasyczne danie, które zna prawie każdy. W naszej wersji subtelna nuta ostrości Chrzanu Śmietankowego MOSSO nadaje daniu charakteru i głębi smaku, idealnie komponując się z soczystym mięsem kaczki. Przepis idealny na obiad lub kolację.
łatwy
Zapiekanki z pastą z tuńczyka
Zapiekanki z pastą z tuńczyka to świetny pomysł na szybki obiad. Do przygotowania użyliśmy Majonezu Napoleońskiego MOSSO. Zainspiruj się tym MOSSOprzepisem! Ta klasyczna propozycja w nowej odsłonie, na pewno przypadnie Wam do gustu.
Sałatka z chrupiącym kurczakiem
Dziś w menu sałatka z chrupiącym kurczakiem, która zaskoczy Wasze kubki smakowe! Musztarda Czeska MOSSO użyta do przygotowania dressingu podkręci smak kurczaka, a warzywa nadadzą jej lekkości.
łatwy
Zapiekanki na 3 sposoby
Prosty i pyszny przepis! Możecie je przygotować aż w 3 różnych wersjach.
Zapiekane kiełbaski z warzywami i sosem musztardowym
To idealna propozycja na szybką kolację dla dwojga, która z pewnością zachwyci Was swoim aromatem i wyjątkowym połączeniem smaków. Zrobisz je wykorzystując Musztarda Czeska MOSSO oraz Majonez Napoleoński MOSSO. Dzięki nim to danie stanie się niepowtarzalne.